انواع کباب و باربکیو

چه چیزی باعث می شود غذایی که در محیط خارج از خانه روی ذغال پخته می شود این قدر اشتها آور گردد؟ شاید دلیل آن هوای تازه باشد یا رایحه دلپذیر یا صدای سوختن مواد غذایی روی توری منقل. هر چه که هست، تردیدی نیست که باربکیو ها و گریلهای بیرون از خانه روز به روز بر محبوبیتشان افزوده می گردد. تعجب آور است ببینید چه تعداد زیادی غذاهای خوشمزه را می توان روی منقل ذغال پخت.

دیگر آن روزهایی که انواع سوسیس ها و برگر ها تنها موادی بودند که در یک جشن باربکیو دیده می شدند گذشته است، اگرچه سنت گرایان در اینجا می توانند دستورالعمل پخت برگرهای فوق العاده و سس های تند را که همراه سوسیس سرو می شوند، پیدا کنند. ولی چرا ماهی را امتحان نمی کنید که روی باربکیو تا حد کاملی پخته یا گریل می شود و درعین حال غذایی سالم نیز هست؟

کدام باربکیو یا گریل برای خارج از منزل؟

نیازی به یک باربکیوی بزرگ و پیچیده برای پختن یک غذای خوشمزه وجود ندارد، اگرچه وقتی شما برای یک باراین دستورالعمل ها را امتحان کنید احتمالا به فکر خریدن باربکیویی بزرگتر خواهید افتاد !

اساسا باربکیوها از یک آتش روباز با یک سری قفسه های فلزی(توری) روی ذغال های داغ تشکیل شده اند که غذا روی آن پخته می شود. شما می توانید فی البداهه یک باربکیوی نه چندان پیچیده با استفاده از چند عدد آجر و یک ردیف قفسه فلزی یا حتی سیخ های کباب درست کنید. البته باربکیوها یا گریل های آماده به همه اندازه و شکل در بازار یافت می شوند.

همانطور که از اسم آن برمی آید باربکیوهای قابل حمل یا نیمه قابل حمل از نظر اندازه کوچک هستند. بعضی از انواع آن چهارپایه یا دارای پایه های تاشو و برخی دیگر پایه های ثابت دارند. اگر شما یک باربکیوی کوچک دارید و در حال پختن غذا برای افراد زیادی هستید، غذا را به نوبت بپزید تا مهمانها بتوانند با سری اول غذا شروع کنند در حالیکه سری دوم روی باربکیو در حال آماده شدن است.

بیشتر باربکیوها که روی پایه های بلند قرار می گیرند و یک حفاظ برای جلوگیری از باد دارند، سبک و قابل حمل هستند. در بعضی از مدلهای این باربکیوها ارتفاع قفسه(توری) می تواند متغیر باشد و برخی دیگر از آنها دارای چرخ دوار برای کباب کردن هستند. برای پختن سری کامل گوشت لازم است از باربکیوها و گریلهای خارج از خانه استفاده کنید. سرپوش منقل به طور کامل باربکیو را پوشانده و باعث افزایش درجه حرارت می گردد که در نتیجه غذا همچون داخل یک اجاق پخته می شود. درجه حرارت توسط دریچه های هوا کنترل می شود. هنگامی که غذا بدون درپوش پخته شود این باربکیوها مانند باربکیوهای سنتی عمل می کنند.

باربکیوهای بزرگ و یا گریلهای خارج از خانه از فضای بزرگتری برخوردار بوده و پیچیده تر هستند. اینها دارای چرخ هستند و اغلب رومیزی دارند. باربکیوها و گریلهای برقی یا گازی از ذغالهای گدازه آتشفشانی استفاده می کنند. در این حالت، طعم غذا هنوز خوب است زیرا طعم غذای کباب شده از بوی چربی و عصاره های در حال سوختن روی ذغال بوجود می آیند تا صرفا از خود ماده سوختنی (مانند گاز)

تجهیزات :

به غیر از خود باربکیو هیچ وسیله خاص دیگری نیاز ندارید، ولی بهتر است خودتان را مجهز به یک جفت دستکش مخصوص اجاق نمایید. ابزاری که دارای دسته بلند هستند علاوه بر مفید بودن، امن تر و برای استفاده راحت تر نیز می باشند. در عین حال گرانقیمت نیستند و چنانچه شما بطور مرتب روی باربکیو غذا می پزید بهتر است یک سری از آنها را خریداری نمایید. توری هایی با شکل های مخصوص نیز برای پختن برگرها، سوسیس ها و ماهی ها وجود دارند که مفیدند ولی ضروری نیستند.

اگر بخواهید کباب بپزید نیاز به یک سری سیخ کباب دارید. سیخ های فلزی باید مسطح باشند تا مانع از لغزیدن غذا دور سیخ هنگام پختن آنها گردند. یادتان باشد که سیخ های فلزی خیلی داغ می شوند، بنابر این دستکش به دست کرده یا از انبرک برای چرخاندن استفاده نمایید. سیخ های چوبی خیلی ارزانتر از سیخ های فلزی هستند ولی همیشه بادوام تر از آنها نیستند. همیشه سیخ های چوبی را حداقل به مدت نیم ساعت قبل از استفاده در آب سرد قرار دهید تا مانع از سوختن آنها هنگام پختن غذا روی باربکیو گردد. بعد از بیرون آوردن از آب دو سر سیخ را با تکه هایی از فویل آلومینیومی بپوشانید. از یک اسپری آب می توان برای خنک کردن ذغال یا خواباندن ناگهانی شعله استفاده کرد.

روشن کردن باربکیو :

ذغال محبوب ترین سوخت برای این کار است اگر چه می توانید از چوب هم استفاده کنید. ذغالها به شکل چوبهای تکه شده که از نظر شکل و اندازه نامنظم هستند در دسترس می باشند که برای روشن کردن آسان هستند. در ضمن می توان ذغال را به شکل بریکت (خاک ذغال قالبی) تهیه کرد که به مدت طولانی تر و با حرارت یکنواختی می سوزند ولی روشن کردن آنها دشوارتر است .

حداقل یک ساعت قبل از شروع به پختن، باربکیو را روشن کنید. ذغال سنگ ها را در ظرف مخصوص (سینی ذغال) روی هم بریزید و از مواد سوختی جامد یا مایع مخصوص برای روشن کردن آن استفاده کنید. از فندک های خانگی برای روشن کردن استفاده نکنید چون غذا را لکه دار می کنند. هیچوقت از پارافین یا بنزین برای روشن کردن باربکیو استفاده نکنید، زیرا در صورت عدم استفاده صحیح از آنها، این کار خطرناک خواهد بود.

باربکیو هنگامی آماده استفاده است که شعله فروکش کرده و ذغالهای در حال سوختن با خاکستری سفید پوشانده شده اند. وقتی ذغالها آماده شدند، آنها را در یک سطح یکنواخت پهن کنید تا باربکیو حرارتی متعادل و هموار از خود ایجاد کند.

آماده سازی برای پختن غذا :

قبل از شروع به پختن قفسه باربکیو را روغن بزنید تا غذا به آن نچسبد. این کار را دور از باربکیو یا گریل انجام دهید در غیر این صورت روغن روی ذغال ریخته و شعله ور می شود. برای بیشتر غذاها قفسه را در حدود ٧.٥ اینچ بالاتر از ذغالها قرار دهید. اگر می خواهید سرعت پختن را کاهش دهید قفسه را بلند کنید. اگر نمی توانید ارتفاع قفسه را تنظیم کنید سرعت پختن را با پهن کردن ذغالها در سینی یا گذاشتن غذا در لبه های توری کاهش دهید.

اگر باربکیوی شما دارای دریچه هوا است از آنها برای کنترل درجه حرارت استفاده نمایید. با باز کردن دریچه حرارت بیشتر و با بستن آن حرارت کمتری ایجاد خواهد شد.

خیلی دشوار است که زمان دقیقی برای پخت غذا روی باربکیو ارائه نمود.همیشه قبل از سرو کردن غذا آن را تست کنید تا از پخته شدن آن اطمینان حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.