سـیب زمـینی

سیب زمینی بدون شک یکی از محبوب ترین و معروف ترین سبزیجات دنیاست. به طور متوسط سالیانه، هر نفر بیش از ١٠٩ کیلوگرم سیب زمینی مصرف می کند و این جای تعجب ندارد چرا که سیب زمینی از جمله گیاهان مقاوم است و دیر هضم می شود، لذا برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری می دهد. این گیاه برای اولین بار توسط یک اشغالگر اسپانیایی در آندس پرو کشف شد، این گیاه برخلاف بقیه محصولات به استثناء جو، قابلیت رشد در ارتفاعات بلند و آب و هوای سرد را دارد. از این گذشته، گفته می شود مقدار برداشت سیب زمینی در هر هکتار بسیار بیشتر از بقیه محصولات است.

سیب زمینی با دو طعم لیمو و سبزی معطر باگسی من

ثروت دنیای جدید

تأثیر طلا و نقره بر دنیای مدرن با تأثیر سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل بر اروپای قرن شانزدهم برابری می کند. دسترسی به انواع سیب زمینی آسان بوده و این یک واقعیت است که سیب زمینی را می توان به روش های گوناگونی پخت و سرو نمود.

سیب زمینی یکی از معروف ترین و مشهورترین منابع غذایی در تمام قاره هاست و بزرگترین مصرف کنندگان آن نیز روسیه، لهستان و آلمان شناخته شده اند.

انواع سیب زمینی به سبب مقوی و مغذی بودن آنها و نیز خاصیت درمانی، بسیار مشهورند. ایتالیایی ها معتقد بودند اگر جراحت یا زخمی در سطح بدن ایجاد شده باشد، با مالیدن پوست سیب زمینی پخته بر آن ناحیه، زخم بهبود خواهد یافت. هر چند این مسئله در طول گذشت زمان ثابت نشده، ولی میزان مقوی و مغذی بودن این گیاه غده ای، بی چون و چرا پذیرفته شده است.

یک سیب زمینی متوسط که حدود ١٠٠ گرم وزن دارد، دارای ٨٦ کیلو کالری، مقدار زیادی کربوهیدرات، ویتامین B و C، فیبر و مقدارکمی پروتئین می باشد. همچنین دارای مقداری املاح معدنی از جمله کلسیم، پتاسیم، آهن و ید نیز است.

انواع سیب زمینی

سیب زمینی ها، غده های نشاسته ای هستند که تمامی آنها زیرِزمین رشد می کند و از هر گیاه چندین سیب زمینی سبز می شود. تنوع آنها در بافت، اندازه و شکل بسیار زیاد است. همچنین انواع سیب زمینی، وزن های متنوعی دارند. گونه های مختلف سیب زمینی از کمتر از ١٥ گرم تا بیشتر از ٥٠٠ گرم و با رنگ های کرم، زرد،قهوه ای، صورتی، قرمز، بنفش و سیاه و با بافت های مختلف وجود دارند. سیب زمینی ها را می توان بر حسب کاربرد در غذاها یا براساس تنوع طعم آنها دسته بندی کرد. گوناگونی طعم سیب زمینی ها باعث شده که از آنها استفاده های بی شماری شود.با وجود اینکه در دنیا هزاران نوع سیب زمینی وجود دارد، ولی آنها به سه گروه اصلی تقسیم می شوند. دسته زودرس اول و دوم در اواخر اردیبهشت برداشت می شوند و در انگلستان به سیب زمینی جدید یا تازه (new potato) معروف هستند.

دسته سوم که مین کروپ نامیده می شوند، از اواسط شهریور تا اواخر خرداد سال بعد برداشت می شوند.

انتخاب سیب زمینی

همیشه برای انتخاب سیب زمینی به دنبال تازه ترین آنها باشید. سیب زمینی های تازه برداشت شده،ارجحیت دارند و برای دست یافتن به طعم واقعی آنها، بهتر است بلافاصله پس از خرید مصرف شوند. توجه داشته باشید که پوست سیب زمینی های تازه به راحتی کنده می شوند و روی سطح آنها برگ هایی وجود دارد. فراموش نکنید که سیب زمینی به خصوص سیب زمینی های دسته سوم، نباید خرابی داشته باشند. هنگام خرید از انتخاب سیب زمینی های جوانه زده و سبز شده خودداری کنید زیرا بر اثر مجاورت بیش از حد با نور، طعم آنها تلخ شده و حاوی سم گلایکوآلکالوید هستند.

منتخبی از انواع سیب زمینی

بر اساس آمار موجود،٣٠٠٠ نوع سیب زمینی در دنیا وجود دارد، اما از این تعداد تنها حدود ١٠٠ نوع آن به طور معمول رشد می کند و نزدیک به ٢٠ نوع آن در میوه فروشی های سراسر دنیا پیدا می شود.

Craig Royal Red: این نوع سیب زمینی جزء دسته سوم سیب زمینی ها و رنگ پوست آن صورتی یا قرمز می باشد. این سیب زمینی پس از پخت ترد و خشک نمی شود. سیب زمینی waxy برای سرخ کردن، پختن و استفاده در سالاد بسیار مناسب است.

Cyprus New Potato: این گونه از سیب زمینی اواخر زمستان و اوایل بهار برداشت می شود. برای اینکه پوست آن را بتراشید و آب پز کنید بسیار مناسب است، ولی پوره آن خوب نمی شود.

Desiree: بهترین نوع این سیب زمینی، پوستی صورتی و بافتی ترد دارد و مناسب برای پختن، سرخ کردن و پوره کردن است.

Home Guard: این سیب زمینی اولین برداشت از محصول سیب زمینی جدید (new potato) است. هنگام پخت خیلی سریع سیاه و پژمرده می شود و بهتر است با حرارت ملایم و با پوست پخته شود.

Jersey Royal: یک نوع خوش طعم از سیب زمینی تازه است. این سیب زمینی از اردیبهشت تا آبان برداشت می شود و بهترین محصول آن در فصل مرداد است.دارای پوستی نازک و لایه ای و گوشتی زرد است.

King Edward: یک نوع سیب زمینی با رنگ کرم، شیری یا گاهی اوقات زرد رنگ که برای هر نوع پخت ایده آل است و به خاطر تنوع در پخت شهرت فراوانی دارد.

Maris Piper: یک نوع سیب زمینی نسبتاً سفت، کرم رنگ و با گوشتی سفید است و برای پختن و سرخ کردن بسیار مناسب است.

New Potatoes: این نوع سیب زمینی رشدی سریع و گوشتی سفید دارد، در اواخر اردیبهشت برداشت می شود و برای پختن و استفاده در سالاد بسیار مناسب است.

Pentland Crown: این سیب زمینی پوستی کرم رنگ و نازک و بافتی ترد دارد. بهترین آن در اواخر زمستان برداشت می شود و برای پختن و پوره کردن بسیار مناسب است.

Pentland Hawk: این سیب زمینی سفت است و گوشتی سفید و مناسب برای انواع پخت دارد.

Pink Fir Apple: شکل این سیب زمینی بزرگ و کشیده است و گوشت صورتی رنگ دارد. بافت آن سفت است و برای درست کردن سالاد بسیار مناسب است.

White Sweet Potato: اندازه این نوع سیب زمینی از Yam کوچک تر است و گوشتی زرد رنگ و خشک تر از آن دارد و جایگزین خوبی برای این سیب زمینی است. ادویه را به خوبی جذب می کند و برای سرخ شدن و برشته کردن بسیار مناسب است.

Yam: یک سیب زمینی قرمز رنگ و شیرین است. گوشت آن نارنجی رنگ است و برای سوفله، کوکو و کباب کردن بسیار مناسب است

خرید آسان مواد غذایی باکیفیت در باگسی من

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.