روش های پخت برنج:

روش پخت برنج به نوع برنج مورد استفاده بستگی دارد، بنابراین باید برنج مناسب را برای هر دستور غذایی انتخاب کنید. به عنوان راهنمایی کلی برای هر نفر ٢ قاشق غذاخوری برنج قهوه ای خام و برای انواع دیگر برنج ٥٥ گرم برای هر نفر استفاده کنید. مقدار برنج در پخت پودینگ متفاوت است. یکی از روشهای زیر را برای پخت برنج به کار برید.

جوشاندن برنج با حرارت ملایم:

این روش آسان است اما کمترین عطر و طعم را به برنج می دهد قابلمه ای آب را جوش آورید و کمی نمک اضافه کرده و سپس برنج را در آب جوشان بریزید. دوباره که آب جوش آمد حرارت را به متوسط کاهش دهید.

روش جذب آب(مایع):

این روش به همان مقدار که برنج قابلیت جذب مایعات را دارد آب یا مایعات دیگر برای پخت استفاده کنید. برنج را در ماهیتابه بزرگ و ضخیمی بریزید و کمی نمک، یک قاشق غذاخوری روغن به دلخواه و ١ برابر مقدار برنج آب سرد اضافه کنید. ماهیتابه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید سپس حرارت را خیلی کم کنید و در ماهیتابه را بگذارید و برنج باید به مدتی که در بالا داده شده آهسته بجوشد تا همه مایع آب جذب برنج شود. سپس در ماهیتابه را برداشته و اجازه بدهید بخار برنج خارج شود. تغییر دادن مقدار آب تعیین شده و هم زدن می تواند باعث شکستن دانه های ترد برنج و خارج شدن نشاسته چسبناک برنج شود. ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و مدت ٥ دقیقه صبر کنید و سپس با چنگال برنج را هوا دهید و کاسه ای برای سرو کردن انتقال دهید. در ضمن می توانید ماهیتابه را از روی حرارت برداشته، در آن را بردارید و کاغذ آشپزخانه تا کرده یا دم کنی روی برنج قرار دهید و سپس دوباره در قابلمه را گذاشته و ٥ دقیقه صبر کنید. این عمل باعث می شود که بخار جذب شده و دوباره روی برنج نچکد.

روش پخت غذا:

در قابلمه ضخیم و پهنی ٢ قاشق غذاخوری روغن یا کره را با حرارت متوسط گرم کنید و یک عدد پیاز ریز خرد شده یا ٢تا ٣ عدد موسیر خرد شده را در روغن بپزید. سپس برنج را اضافه کرده، مرتب هم بزنید تا خوب به روغن آغشته و شفاف شود. ١ برابر مقدار برنج آب و کمی نمک اضافه کرده و وقتی که جوش آمد، یکی دو بار هم بزنید. سپس سطح برنج را با کاغذ شیرینی پزی نچسب گرد برای کاهش سرعت تبخیربپوشانید و در قابلمه را محکم بگذارید. حرارت را تا جایی که ممکن است کاهش دهید.

زمان پخت انواع برنج:

نوع برنجزمان پخت
برنج باسماتی سفید10 تا 12 دقیقه
برنج سفید دانه بلند18 تا 20 دقیقه
برنج با پخت آسان20 تا 25 دقیقه
برنج قهوه ای35 تا 40 دقیقه
برنج وحشی55 تا 60 دقیقه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.