امروزه وقتی همه خوراکی ها از قبل آماده و بسته بندی شده و در یک شکل، طعم و اندازه عرضه می شوند و به سهولت قابل دسترس اند، می توان گهگاه به این چرخه، تغییراتی تازه بخشید و برخی از آنها را در خانه تهیه و طبخ نمود. انواع بیسکویت، فلپ جک، کیک، نان، تارت و حتی پیتزا پختی سریع، آسان و لذت بخش دارند و زحمات شما از چشم خانواده و دوستان پنهان نخواهد ماند. هوس انگیز بودن دستورات تهیه بیسکویت که در این کتاب گردآوری شده اند، باعث می شود تا زمان کوتاه صرف چای یا قهوه کمی طولانی تر شود، حال آنکه برش ها، شیرین و اشتها برانگیز، به راحتی در ظرف ناهار مدرسه یا سبدهای پیک نیک قرار می گیرند تا از یک پیک نیک ساده، نهایت لذت را ببرید. دستورهای این کتاب برای معرفی مجموعه ای از بیسکویت های محبوب سنتی جشنواره ها و مراسم خاص، انتخاب شده اند تا الهام بخش شما برای ایده های جدید باشند.
مواد لازم و ترکیبات
پختن نان و شیرینی در خانه بسیار مقرون به صرفه است چرا که قیمت مواد لازم و اولیه می تواند ارزان تمام شود ولی بهترین نتیجه زمانی عایدتان می شود که از موادی با کیفیت بسیار بالا استفاده کنید. آرد های سفید نشده، شکرهای ناخالص و تخم مرغ های محلی در فروشگاه های بزرگ و سوپرهای مواد غذایی به وفور یافت می شوند. موادی که به صورت طبیعی رشد کرده اند (اورگانیک) کیفیت بالاتری دارند و امروزه همه جا در دسترس هستند. از اسانس خالص وانیل به جای طعم وانیل ارزان قیمت و یا از شکلات درجه یک با میزان کره کاکائو بالا استفاده کنید. موادی همچون ادویه ها، مغزها، نارگیل و میوه های خشک را می توان مدتی در قفسه ها نگهداری کرد اما اگر این مدت طولانی شود، آنها طعم و عطر خود را از دست خواهند داد. بطور منظم هرچند وقت یکبار محتویات قفسه ها را به روز کنید، بویژه اگر بین دفعات شیرینی پزی تان وقفه های نامرتب می افتد. ماده ای که می تواند تفاوت عمده ای در طعم و بافت بیسکویت ها و کیک ها ایجاد کند، چربی است. هرچند کره موجب افزایش کلسترول خون می شود اما بهترین گزینه برای استفاده در شیرینی پزی است.
دستور تهیه بیسکویت در باگسی من
نگهداری در انبار قفسه ها تا آخرین مدت زمان مهلت نگهداری در قفسه میسر است، مواد لازم برای شیرینی پزی باید در ظروف وکیوم و در بسته که راه نفوذ هوا به آنها نیست و یا ظروف شیشه ای در محلی خنک و تاریک نگهداری شوند. این مواد شامل بکینگ پودر، جوش شیرین، پودر کاکائو(نه شکلات نوشیدنی)، پودر بادام، اسانس خالص وانیل و شاید اسانس پرتقال، لیمو و شکلات، انواع آرد سفید و کامل، آرد معمولی یا بکینگ پودردار، تنوعی از شکرها شامل شکر دانه ریز سفید و طلایی، شکر نرم قهوه ای روشن و تیره هستند.
منتخبی از میوه های خشک مثل کشمش، کشمش سلطانی، خرما، کِران بری و مویز همیشه نیاز خواهند شد، برگه زردآلو هم در برش های خمیری که در آنها از آرد گندم کامل و مغزها استفاده شده، مایه میانی خوبی به حساب می آید. شیشه های کره بادام زمینی، شیره قند و عسل نیز از دیگر مواد اصلی و ضروری محسوب می شوند. مجموعه ای از ادویه ها هم می توانند یک شیشه ادویه مخلوط آماده مصرف رابرایتان مهیا کنند که شامل مخلوطی از پودرهای دارچین، گشنیز، جوزهندی، میخک و زنجبیل می باشد و یا ظروف کوچک شیشه ای پر از دارچین، زنجبیل، پودر میخک و جوز هندی کامل( عطر و طعم جوز هندی تازه ی رنده شده بسیار خاص است).
خمیر پای یا تارت بسیار آسان درست می شود ولی نمونه های آماده مصرف آنها نیز فوق العاده هستند و کمک بزرگی خواهند بود، اگر مقداری از آنها را به همراه بسته های خمیرهای چندلایه فیلو و پاف که درست کردنشان کمی سخت است، در فریزر نگه دارید. این کار شما را قادر می سازد تا سریعاً لایه اصلی دستوراتی مانند برخی تارت ها یا برش ها را آماده کنید بدون اینکه قربانی سرعت و کمبود وقت شوید.
گهگاهی ممکن است به موادی که توقع ندارید، نیاز پیدا کنید مانند روغن زیتون برای تهیه کیک ترد میوه و مغز خشکبار یا ریسوتو کرمی شده برای اضافه کردن به کیک ادویه دار هویج تا بافت جالبی پیدا کند. همچنین از رزماری تازه و گل اسطوخودوس خشک شده هم کمک می گیرند تا عطر و طعم واقعی آنها را به مواد اصلی اضافه کنند. مواد لازم و ترکیباتی همانند این مواد معمولاً لازم است تازه باشند و به روز خریداری شوند.
روش های پخت بیشتر کیک ها و بیسکویت ها با تهیه کرم یا ورز دادن آماده می شوند. در توضیح این روش ها که در پایین آمده است، کمیت و مقدار مواد ذ کر نشده اند زیرا این مورد بسته به نوع دستور شیرینی پزی، متفاوت خواهد بود.
در تهیه کرم ابتدا کره و شکر را یا به کمک یک قاشق چوبی و دست و یا با همزن برقی خوب بزنید تا با یکدیگر ترکیبی به رنگ روشن و کرم مانند را تشکیل دهند. سپس تخم مرغ ها را به تدریج اضافه کنید و پس از هر بار افزودن، آنها را با مواد بزنید و در آخر آرد را به وسیله یک قاشق فلزی با مواد مخلوط کنید. مخلوط را به آرامی هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند . لزومی به هم زدن بیش از حد نیست، به اندازه ای که هوای کافی میان مایه جا گیرد و بیسکویت سبک و تردی به وجود آورد.
ورز دادن، ساده ترین راه است و درست شبیه روش درست کردن خمیر است. کره را با آرد به کمک نوک انگشت ورز داده و مخلوط می کنند تا به شکل خرده های نان در بیایند. سپس شکر، تخم مرغ ها و بقیه مواد لازم را اضافه می کنند.
برای پخت، مایه کیک ها راداخل قالب مخصوص پخت می ریزند که معمولاً گرد، مربع یا به شکل قالب نان مستطیلی و یا از نوع سینی های نیمه گود هستند که برای پخت شیرینی های برونی و بقیه ی شیرینی هایی که به شکل چهارگوش برش می خورند، مناسب و ایده ال می باشند.
خمیر بیسکویت، ناست با وردنه پهن و باز شود و از داخل آن طرح ها و شکل های متفاوتی بریده شده و سپس به سینی های بزرگ و تخت منتقل شوند و یا با قاشق سرپُر با فاصله روی سینی قرار بگیرند و کمی با انگشت یا پشت قاشق رویشان صاف گردد. هیچکدام از آنها پس از پخت شبیه یکدیگر نخواهند شد و به همین دلیل کاملاً خانگی به نظر می رسند. هر چند آنها به فضای کافی روی سینی برای پهن شدن احتیاج دارند ولی شما مجموعه ای از شکل های عجیب و گلوله ای شکل را به جای بیسکویت های تر و تمیز و مرتب از فر بیرون خواهید آورد.
قالب های برش بیسکویت ها در شکل های ساده مانند شیاردار، دایره، قلب، ستاره، اعداد و حتی درخت کریسمس وجود دارند، بنابراین قدر ت اجرایی برای شکل دادن به گروهی از بیسکویت ها برای جشن ها و عرضه آنها به اشکال زیبا و متنوع، فراوان است.
توصیه های کاربردی
۱. مواد لازم صحیح را برای دستورات فراهم آورید. اگر به جای شکر دانه ریز از شکر قهوه ای نرم و خالص استفاده کنید، طعم بیسکویت را عوض خواهید کرد.
۲. از قبل دمای فر را به حرارتی که ذکر شده، برسانید و فر را گرم کنید. فرهایی که از فن کمکی استفاده می کنند، به دمای کمتری از آنچه در دستور آمده، نیاز دارند (و پخت را در زمان کمتری انجام خواهند داد).
۳. قالب هایی در همان شکل و اندازه مشخص شده در دستور پیدا کنید. داخل آنها را چرب کرده و کاغذ روغنی بیاندازید و برای تهیه ی بیسکویت ها، نان ها و شیرینی ها فقط کمی کف سینی شیرینی پزی را چرب کنید. از تعداد و اندازه سینی ها یا قالب های مورد نیاز برای تهیه مقدار شیرینی که قصد پختنش را دارید، مطمئن شوید.
۴. همه مواد لازم را قبل از شروع به کار، وزن کنید و آنها را به ترتیب لیست موجود در دستور، جمع آوری کنید و مواد سرد شده مثل تخم مرغ و کره را به دمای اتاق برسانید. مراحل آماده سازی هر ماده غذایی رامانند خرد کردن، رنده کردن یا بریدن، انجام دهید. آرد را با نمک، ادویه، بکینگ پودر یا جوش شیرین که در دستور نام برده، الک کنید و هنگام کار، الک را بالای کاسه نگه دارید تا هوا مابین دانه های الک شده قرار بگیرد.
۵. مواد رابه ترتیبی که در مراحل دستور پخت آمده با یکدیگر ترکیب کنید و از ابزار مخصوص برای مخلوط کردن یا ترکیب مواد استفاده نمایید. در برخی از دستورات تهیه بیسکویت ها می باید خمیر را در یخچال قرار دهید تا سرد شود و کار با آن راحت تر صورت گیرد.
۶. هنگام پخت، چشم از شیرینی های داخل فر برندارید،ولی این به آن معنا نیست که مدام درب فر را باز کنید. این کار را فقط نزدیک به پایان زمان پخت انجام دهید. کیک ها زمانی پخته اند که وقتی با انگشت به نرمی روی آنها فشار می آورید، دوباره سر جای خود برگردند و یا وقتی یک سیخ را داخل کیک فرومی برید، کاملاً تمیز بیرون بیاید و مواد کیک به آن نچسبیده باشند. بیسکویت ها هنگامی پخته اند که کمی رویشان طلایی شده باشد. نان ها، اسکُن ها و شیرینی ها باید کاملاً پف کرده و بالا بیایند و طلایی شوند.
۷. بیسکویت ها را باید بلافاصله پس از پخت و خروج از فر، از سینی فر بلند کرد و روی سینی مشبک فلزی قرارداد تا کاملاً خنک شوند. کیک ها هم مطابق با دستورشان یا داخل قالب ها سرد می شوند و یا روی یک سینی مشبک فلزی برگردانده و سرد و خنک خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید