مواد اولیه لازم و ترکیبات

۲عدد رازیانه بزرگ
۲ قاشق غذاخوری روغن نباتی
۶ قاشق غذاخوری کره
یک عدد پیاز بزرگ، ریز خرد شده
۳۵۰ گرم برنج دانه گرد
۱۵۰ میلی لیتر آب با اسانس لیمو
۳/۱ لیتر/ ¼ ۲ پیمانه عصاره مرغ یا سبزیجات رقیق، در حال جوشیدن بر روی اجاق
۵۵ گرم پنیر پارمزان، تازه رنده شده
۵ تا ۶ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش زرد (سنگی)
نمک و فلفل

راهنمای پخت

1.رازیانه را پاک کرده و در صورت تمایل ساقه برگدار آن را برای تزیین نگه دارید. پیاز رازیانه را از طول به دو نیم کرده، هسته V شکل آن را خارج و گوشت آن را خرد کنید.(اگر مایلید مخلفات رازیانه را به عصاره مرغ برای عطر و طعم بیشتر اضافه کنید).
2.روغن و نیمی از کره را در قابلمه بزرگی با حرارت متوسط گرم کنید، پیاز و رازیانه را ۲ دقیقه در روغن بپزید و مرتباً هم بزنید تا سبزیجات نرم شوند. برنج را اضافه کرده و حدود ۲ دقیقه بپزید تا برنج کمی رنگ نیمه شفاف به خود بگیرد. برنج را هم بزنید تا به خوبی به روغن آغشته شود.
3.آب با اسانس لیمو را اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب سریع بجوشد و تبخیر شود. یک ملاقه عصاره اضافه کنید، در حال پخت مرتب مواد را هم بزنید تا تمامی آن جذب غذا شود.
4.اضافه کردن عصاره مرغ یا سبزیجات را به مقدار نصف ملاقه در هر بار ادامه دهید و اجازه دهید که عصاره مرغ به طور کامل جذب برنج شود و ملاقه بعدی را اضافه نمایید. این مرحله از طبخ حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان می برده و طول می کشد. ریزوتو در آخر باید غلظت کرِم مانندی داشته باشد و دانه های برنج نرم شده ولی زیر دندان بیایند.
5.باقی کره را به همراه پنیر رنده شده و آب لیمو مخلوط کنید. غذا را از روی حرارت بردارید. درب قابلمه را بسته و ۱ دقیقه صبر کنید. اگر مایلید ریزوتو را با ساقه برگدار کنار گذاشته تزیین کرده و سرو نمایید.

ریسوتوی رازیانه غذائی ساده خوش طعم است. می توانید آن را در کنار گوشت مرغ سرو نمایید.

ریسوتوی کدو حلوایی را از اینجا تهیه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.