توصیه سرآشپز برای تهیه دلمه برگ مو
برای طبخ آنها به ماهیتابه بزرگی نیاز است تا بتوان همه دلمه ها را در یک لایه داخل آن جا داد.
۲۲۵ گرم برگ مو، کنسرو شده در آب نمک، حدود ۴۰ عدد | |
۱۵۰ میلی لیتر روغن زیتون | |
۴ قاشق غذاخوری آب لیمو | |
۳۰۰ میلی لیتر آب | |
برش های لیمو برای سرو | |
مواد لازم برای تهیه مایه میانی داخل برگ ها: | |
۱۲۵ گرم برنج دانه بلند، برنج باسماتی نباشد | |
۳۵۰ میلی لیتر آب | |
۵۵ گرم کشمش بی دانه | |
۵۵ گرم دانه کاج،خرد شده | |
۲ عدد پیازچه، ریز خرد شده | |
۴ قاشق غذاخوری جعفری تازه، ریز خرد شده | |
یک قاشق غذاخوری نعناع تازه، ریز خرد شده | |
یک قاشق غاخوری گشنیز تازه،ریز خرد شده | |
یک قاشق غذاخوری شوید تازه، ریز خرد شده | |
½ پوست لیمو، رنده شده | |
نمک و فلفل |
1. | برگ موها را بشویید و سپس در کاسه ای نسوز قرار دهید. به اندازه ای آب جوش داخل کاسه بریزید که روی برگ ها را بپوشاند و به مدت ۵ دقیقه در آن خیس بخورد. سپس آنها را خوب آبکش کنید. |
2. | در همین فاصله، برنج و آب را با کمی نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا برنج به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه آرام بجوشد و همه آب جذب برنج شود. سپس برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید تا خنک شود. |
3. | کشمش بی دانه، دانه کاج، پیازچه، سبزی های تازه و پوست لیموی رنده شده ر ا با برنج پخته سرد شده، مخلوط کرده و به مقدار کافی نمک و فلفل اضافه کنید. |
4. | کف قابلمه بزرگی را با ۳ یا ۴عدد از برگ موهای ضخیم یا پاره شده بپوشانید. |
5. | یک عدد برگ مو را روی تخته آشپزی گذاشته به طوری که رگه های برگ به سمت بالا باشد ولی نوک آن به طرف شما قرار نگیرد. کمی از مایه دلمه را که به هم فشرده اید، در پائین(قاعده) برگ مو قرار داده و قسمت پایین برگ را روی مایه تا کنید. |
6. | دو طرف برگ را نیز به سمت داخل برگردانید تا در وسط روی هم قرار بگیرند.برگ را به دور مواد پیچیده و کمی با دست فشار دهید. باقی برگ ها را هم به همین ترتیب پر کرده و بپیچید. |
7. | دلمه ها را در یک لایه داخل ماهیتابه بچینید به طوری که درز آنها رو به پائین باشد. روغن زیتون، آب لیمو و آب را با هم ترکیب کرده، داخل ماهیتابه بریزید. |
8. | یک بشقاب نسوز را وارونه روی دلمه ها قرار دهید و درب ماهیتابه را ببندید. غذا را به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید. آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا دلمه ها در مایع دلمه خنک شوند.آنها را سرد و با برش های لیمو سرو نمایید. |
توصیه سرآشپز برای تهیه دلمه برگ مو
برای طبخ آنها به ماهیتابه بزرگی نیاز است تا بتوان همه دلمه ها را در یک لایه داخل آن جا داد.
دیدگاهتان را بنویسید