دلمه برگ مو در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی طبخ میشود. برای طعم ترش آن از آبغوره، آبلیمو، آلو و برای شیرین کردن آن از شکر یا شهد خرما استفاده میشود.

| ۲ لیوان برنج | |
| ۱۰۰ گرم لپه | |
| ۲۰۰ گرم سبزی دلمه | |
| ۱ عدد پیاز | |
| ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده | |
| ۲ قاشق غذاخوری شکر | |
| نصف لیوان سرکه | |
| برگ مو به تعداد کافی | |
| نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی | |
| زردچوبه و روغن به مقدار کافی |
| 1. | لپه ها را شسته و در قابلمه آب جوش میپزیم تا بصورت نیم پز شود. برنج هم به همین صورت شسته و نیم پز میکنیم. |
| 2. | پیاز را نگینی ریز خرد کرده و در روغن تفت میدهیم، تا کمی سبک شود، سپس ادویه ها را به آن اضافه میکنیم و پس از کمی تفت دادن، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه میکنیم و پس از سرخ شدن، شعله را خاموش میکنیم تا گوشت، سرد شود |
| 3. | پس از سرد شدن گوشت، لپه نیم پز و برنج نیم پز را به همراه سبزی های دلمه (انواع سبزی معطر مثل جعفری ، نعناع ، مرزه ، شوید ، ترخون و پیازچه) به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط میکنیم. |
| 4. | برگ موها را بشویید. برگ مو را به پشت کف دست تان قرار دهید ( مواد داخل قسمت پشت برگ ریخته میشود ) درون هر برگ مو را یک قاشق یا بیشتر از مخلوط مواد بریزید و آرام بپیچید تا مواد خوب مخفی شوند. تمام دلمه ها را به همین صورت آماده کنید. برای پیچیدن دلمه به شکل سیگارتی کافی است برگ را از سمت چپ و راست روی مواد تا کنید و سپس آن را از سمت خودتان به طرف مقابل رول کنید. |
| 5. | کف قابلمه ای را چرب کنید و دلمه ها را در آن بچینید و کاسه یا بشقابی روی آنها قرار دهید تا باز نشوند.حالا حدود دو لیوان آب (برای پخت دلمه شیرین ترکیب آب و شکر و برای دلمه ترش، آب و سرکه یا آبلیمو) به آنها اضافه کنید و شعله را زیاد کنید تا بجوشد، سپس شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم، دلمه ها بپزند. |
دیدگاهتان را بنویسید