مواد اولیه لازم و ترکیبات

۹۰۰ گرم گوشت ران یا سر دست گوسفند، بدون چربی و بدون استخوان که به قطعات ۵/۲ سانتیمتری خرد شده
۶ حبه سیر، ریز خرد شده
۳ قاشق چایخوری ریشه زنجبیل تازه، ریز خرد شده
یک قاشق غذاخوری پودر دارچین
یک قاشق غذاخوری هل سبز، کوبیده شده
یک قاشق چایخوری میخک درسته
۲ قاشق چایخوری تخم گشنیز، کوبیده شده
۲ قاشق چایخوری دانه زیره، کوبیده شده
½ قاشق چایخوری پودر زردچوبه (دلخواه)
۲ عدد فلفل چیلی سبز، دانه گرفته و خرد شده
پوست رنده شده و آب یک عدد لیمو
۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه، ریز خرد شده
۲ قاشق غذاخوری نعناع تازه، خرد شده
۱۲۵ میلی لیتر ماست
۱۱۵ گرم کره یا روغن نباتی
۴ عدد پیاز،۳ عدد باریک خلال شده و یک عدد ریز خرد شده
۶۰۰ گرم برنج باسماتی
۲ عدد ساقه دارچین شکسته شده
½ جوز هندی
۳ تا ۴ قاشق غذاخوری کشمش
۲/۱ لیتر/ ۲ پیمانه آب یا عصاره مرغ
۲۲۵ میلی لیتر شیر داغ
یک قاشق چایخوری زعفران، کمی ساییده
نمک و فلفل

راهنمای پخت

1.گوشت را با سیر، زنجبیل، پودر دارچین، هل، میخک، تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، فلفل چیلی، آب و پوست لیمو، گشنیز تازه، نعناع و ماست مخلوط کنید. گوشت باید در این مخلوط به مدت ۲ تا ۳ ساعت بماند تا طعم دار شود.
2.نیمی از روغن را در ماهیتابه ی بزرگی حرارت داده و پیازهای خلال شده را حدود ۸ دقیقه در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. گوشت خوابانیده شده رابه همراه آبی که انداخته است و نمک وفلفل به پیاز بیافزایید.حدود ۲۲۵ میلی لیتر آب در ماهیتابه ریخته و غذا را به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا فقط پخته شود.
3.در همین فاصله،باقیمانده روغن یا کره را در قابلمه حرارت دهید. پیاز خرد شده را ۲ دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شود. برنج را اضافه کرده، مرتب هم بزنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در روغن حرارت دهید و مرتب هم بزنید تا خوب به هم آغشته شوند. ساقه دارچین، جوز هندی، کشمش و عصاره مرغ را هم اضافه کنید. مواد را به جوش بیاورید، یکی دو بار هم زده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. درب قابلمه را بسته و برنج را با حرارت کم حدود ۱۲ دقیقه بپزید تا آب غذا کم شده ولی دانه های برنج هنوز سفت باشند.
4.شیر گرم را روی زعفران بریزید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. برنج را از روی حرارت بردارید و شیر زعفران زده را داخل برنج بریزید. مخلوط رابا گوشت مخلوط کنید. درب قابلمه را بسته و در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۳۵۰ درجه سانتیگراد یا ۱۸۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۴ فرهای گازی قرار دهید تا به خوبی برنج پخته و آب غذا کاملاًجذب شود.

بریانی برنج یک غذای مجلسی، مناسب مهمانی هاست.

طرز تهیه غذاهای تفت دادنی را از اینجا ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.