بریانی برنج یک غذای مجلسی، مناسب مهمانی هاست.

| ۹۰۰ گرم گوشت ران یا سر دست گوسفند، بدون چربی و بدون استخوان که به قطعات ۵/۲ سانتیمتری خرد شده | |
| ۶ حبه سیر، ریز خرد شده | |
| ۳ قاشق چایخوری ریشه زنجبیل تازه، ریز خرد شده | |
| یک قاشق غذاخوری پودر دارچین | |
| یک قاشق غذاخوری هل سبز، کوبیده شده | |
| یک قاشق چایخوری میخک درسته | |
| ۲ قاشق چایخوری تخم گشنیز، کوبیده شده | |
| ۲ قاشق چایخوری دانه زیره، کوبیده شده | |
| ½ قاشق چایخوری پودر زردچوبه (دلخواه) | |
| ۲ عدد فلفل چیلی سبز، دانه گرفته و خرد شده | |
| پوست رنده شده و آب یک عدد لیمو | |
| ۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه، ریز خرد شده | |
| ۲ قاشق غذاخوری نعناع تازه، خرد شده | |
| ۱۲۵ میلی لیتر ماست | |
| ۱۱۵ گرم کره یا روغن نباتی | |
| ۴ عدد پیاز،۳ عدد باریک خلال شده و یک عدد ریز خرد شده | |
| ۶۰۰ گرم برنج باسماتی | |
| ۲ عدد ساقه دارچین شکسته شده | |
| ½ جوز هندی | |
| ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری کشمش | |
| ۲/۱ لیتر/ ۲ پیمانه آب یا عصاره مرغ | |
| ۲۲۵ میلی لیتر شیر داغ | |
| یک قاشق چایخوری زعفران، کمی ساییده | |
| نمک و فلفل |
| 1. | گوشت را با سیر، زنجبیل، پودر دارچین، هل، میخک، تخم گشنیز، زیره، زردچوبه، فلفل چیلی، آب و پوست لیمو، گشنیز تازه، نعناع و ماست مخلوط کنید. گوشت باید در این مخلوط به مدت ۲ تا ۳ ساعت بماند تا طعم دار شود. |
| 2. | نیمی از روغن را در ماهیتابه ی بزرگی حرارت داده و پیازهای خلال شده را حدود ۸ دقیقه در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. گوشت خوابانیده شده رابه همراه آبی که انداخته است و نمک وفلفل به پیاز بیافزایید.حدود ۲۲۵ میلی لیتر آب در ماهیتابه ریخته و غذا را به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا فقط پخته شود. |
| 3. | در همین فاصله،باقیمانده روغن یا کره را در قابلمه حرارت دهید. پیاز خرد شده را ۲ دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شود. برنج را اضافه کرده، مرتب هم بزنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در روغن حرارت دهید و مرتب هم بزنید تا خوب به هم آغشته شوند. ساقه دارچین، جوز هندی، کشمش و عصاره مرغ را هم اضافه کنید. مواد را به جوش بیاورید، یکی دو بار هم زده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. درب قابلمه را بسته و برنج را با حرارت کم حدود ۱۲ دقیقه بپزید تا آب غذا کم شده ولی دانه های برنج هنوز سفت باشند. |
| 4. | شیر گرم را روی زعفران بریزید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید. برنج را از روی حرارت بردارید و شیر زعفران زده را داخل برنج بریزید. مخلوط رابا گوشت مخلوط کنید. درب قابلمه را بسته و در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۳۵۰ درجه سانتیگراد یا ۱۸۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۴ فرهای گازی قرار دهید تا به خوبی برنج پخته و آب غذا کاملاًجذب شود. |
دیدگاهتان را بنویسید