مواد اولیه لازم و ترکیبات

۳۵۰ گرم برنج باسماتی
۴ قاشق غذاخوری کره یا روغن
۱۱۵ گرم بادام پرک
۸۵ گرم مغز پسته بی نمک
۴ تا ۶ عدد سینه مرغ، بدون استخوان، پوست کنده و به ۴ قسمت خرد شده
۲ عدد پیاز، ریز خرد شده
۲ حبه سیر، ریز خرد شده
۲ قاشق چایخوری ریشه زنجبیل تازه، خرد شده
۶ عدد هل سبز، کمی کوبیده شده
۴ تا ۶ عدد میخک درسته
۲ عدد برگ بو
یک قاشق چایخوری پودرگشنیز
½ قاشق چایخوری پودر فلفل
۲۲۵ میلی لیتر ماست
۲۲۵ میلی لیتر خامه پرچرب
۲ تا ۴ قاشق غذاخوری گشنیز یا نعناع تازه، خرد شده
۲۲۵ گرم انگور بی دانه سبز، در صورت بزرگ بودن به دو نیم شده

راهنمای پخت

1.یک قابلمه آب و کمی نمک را به جوش آورید. برنج را به آرامی درون آب بریزید. آب را دوباره به جوش بیاورید. برنج باید تا زمانیکه کمی نرم شود، آهسته بجوشد. آن را آبکش کرده زیر آب سرد بگیرید و کنار بگذارید.
2.روغن یا کره را داخل ماهیتابه روی حرارت متوسط داغ کنید. بادام و پسته را اضافه کرده و به مدت ۳ دقیقه بپزید، مواد را هم بزنید تا طلایی شوند. سپس از روغن خارج کرده و کنار بگذارید.
3.قطعات مرغ را ۵ دقیقه درون روغن سرخ کرده، زیر و رو کنید تا طلایی شوند. آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. پیاز را ۱۰ دقیقه در روغن تفت دهید تا طلایی شود. ادویه ها و سیر را اضافه کنید، هم بزنید و ۳ دقیقه دیگر تفت دهید.
4.دو تا سه قاشق غذاخوری از ماست را بیافزایید و هم بزنید تا تمام آب آن تبخیر شود. به همین طریق بقیه ماست را افزوده و اجازه دهید تا آب آن تبخیر شود. به همین طریق بقیه ماست را نیز اضافه کنید.
5.قطعات مرغ و مغز پسته و بادام را به داخل ماهیتابه برگردانید و هم بزنید تا به محتویات ماهیتابه آغشته شوند. ۱۲۵ میلی لیتر آب جوش، داخل غذا ریخته و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. درب ماهیتابه را ببندید و حدود ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم غذا را بپزید تا کاملاً مغز پخت شوند. خامه، گشنیز و انگور را اضافه کنید و ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
6.برنج را با چنگال درون یک کاسه بریزید، مرغ ها و سس را به آرامی با برنج مخلوط کنید و بعد از ۵ دقیقه غذا را سرو نمایید.

در تهیه پلومرغ برای تنظیم دقیق زمان پخت، مرغ و برنج جداگانه پخته می پزند.

دستور تهیه جوجه کباب خانگی را اینجا ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.