مواد اولیه لازم و ترکیبات

۱۲۵ میلی لیتر روغن زیتون
یک عدد مرغ ۵/۱ کیلویی، به ۸ قسمت تقسیم شده
۳۵۰ گرم سوسیس،به حلقه های یک سانتیمتری خرد شده
۱۱۵ گرم ژامبون خشک دودی، خرد شده
۲ عدد پیاز، ریز خرد شده
۲ عدد فلفل دلمه ای قرمز، دانه گرفته و به قطعات ۵/۲ سانتیمتری خرد شده
۴ تا ۶ حبه سیر
۷۵۰ گرم برنج دانه کوتاه یا دانه گرد
۲ عدد برگ بو
یک قاشق چایخوری پودر آویشن
یک قاشق چایخوری زعفران، ساییده شده
۲۲۵ میلی لیتر آب انگور
۵/۱ لیتر / ¾ ۲ پیمانه عصاره مرغ
۱۱۵ گرم نخود سبز تازه یا منجمد
۴۵۰ گرم میگوی متوسط خام
۸ عدد شاه میگوی خام
۱۶ عدد صدف خوراکی، خوب پاک شده
۱۶ عدد صدف ماسل، خوب پاک شده
۴ قاشق غذاخوری جعفری تازه، خرد شده
نمک و فلفل

راهنمای پخت

1.نیمی از روغن را در ماهیتابه پهن و گود نچسبی به قطر۴۶ سانتیمتر که در اسپانیا به پائلا معروف است ، روی حرارت متوسط گرم کنید. قطعات مرغ را درون روغن به آرامی سرخ کنید، زیر و رو کنید تا همه جای آنها طلایی شود.آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
2.ژامبون و سوسیس خرد شده را به مدت ۷ دقیقه در ماهیتابه سرخ کرده و مرتب هم بزنید تا ترد شوند. آنها را نیز از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
3.پیاز را اضافه کرده به مدت ۳ دقیقه در ماهیتابه تفت دهید تا نرم شود.فلفل دلمه ای و سیر را بیافزایید و بپزید تا شروع به نرم شدن کند. سپس آن را از ماهیتابه خارج کرده، کنار بگذارید.
4.باقیمانده ی روغن را در ماهیتابه بریزید و برنج را به آن اضافه کرده،هم بزنید تا برنج خوب به روغن آغشته شود. برگ بو، آویشن و زعفران را به آن افزوده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.آب انگور را به آن بیافزایید و بجوشانید تا تبخیر شود، سپس عصاره را اضافه کنید. مواد را خوب از ته ماهیتابه هم بزنید. اجازه دهید عصاره بجوشد و مرتب مواد را هم بزنید.
5.سبزیجات پخته را به برنج اضافه کنید. مرغ، ژامبون و سوسیس را هم به آرامی در لابه لای برنج قرار دهید. حرارت را کاهش داده و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید، مرتب غذا را هم بزنید.
6.میگوها و نخود سبز را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.صدف ها را داخل برنج قرار داده،درب ماهیتابه را ببندید و روی حرارت خیلی کم به مدت ۵ دقیقه دیگر غذا را بپزید تا برنج نرم و صدف ها باز شوند. صدف های بسته را دور بریزید و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید.
7.ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و درب آن را حدود ۵ دقیقه ببندید. سپس روی غذا جعفری تازه خرد شده بپاشید و پائلا را سرو نمایید.

پائلای اسپانیایی یک خوراک مدیترانه ای دلچسب است. نام این خوراک از نام یک قابلمه سنتی به نام پایلار است.

برای تهیه انواع غذاهای مدیرانه ای کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.