مواد اولیه لازم و ترکیبات

۷۰۰ گرم فیله درشت و رنگ نشده ماهی دودی هادوک یاماهی کاد
شیر برای آب پز کردن
۲ عدد برگ بو
یک قاشق غذاخوری روغن نباتی
۴ قاشق غذاخوری کره
یک عدد پیاز، ریز خرد شده
یک قاشق چایخوری پودر کاری تند یا مقداری برای طعم دادن
یک قاشق چایخوری پودر خردل خشک
۳۰۰ گرم برنج باسماتی
۷۵۰ میلی لیتر/ ⅓ ۱ پیمانه آب
۲ عدد تره فرنگی کوچک، پاک کرده و سر و ته گرفته و به حلقه های ۵ میلیمتری ورقه شده
۲ قاشق غذاخوری برگ جعفری یا گشنیز، خرد شده
چند قطره آب لیمو
۳تا ۴ عدد تخم مرغ آب پز سفت، پوست گرفته و ۴ قاچ شده
نمک و فلفل
لیموی چهار قاچ شده برای تزیین

راهنمای پخت

1.فیله های ماهی را در ماهیتابه ای قرار دهید وبه مقدار کافی شیر بریزید تا روی ماهی ها را بپوشاند.برگ بو را اضافه کنید. هنگامی که شیر جوش آمد حرارت را کم کنید تا آرام قل بزند. درب قابلمه را ببندید تا ماهی ها حدود ۴ دقیقه آهسته در شیر بجوشند. ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید ماهیتابه ۱۰ دقیقه با درب بسته، کنار بماند.
2.با قاشق سوراخدار، ماهی ها را به بشقابی انتقال داده و روی آنها را پوشانده و کنار بگذارید. برگ بو ها را دور بریزید اما شیر را نگه دارید.
3.روغن و نیمی از کره را در یک قابلمه لعابی نسوز روی حرارت متوسط داغ کنید. پیاز را به مدت ۲ دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شود. پودر خردل و کاری را اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.
4.برنج را افزوده و حدود ۲ دقیقه یا به قدری که خوب به روغن آغشته شود هم بزنید، آب را به غذا بیافزایید و آن را جوش بیاورید. حرارت را بسیار کم کرده و هم بزنید. درب قابلمه را ببندید تا برنج به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخته و نرم شود و آب داخل قابلمه جذب آن گردد.
5.کره ی باقیمانده را در ماهیتابه ای آب کنید و تره فرنگی را حدود ۴ دقیقه در آن بپزید تا نرم شود.تره فرنگی را با چنگال به برنج داغ اضافه کنید. ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از شیری را که نگه داشته اید، برای مرطوب کردن برنج داخل قابلمه بریزید.
6.فیله ماهی را از پوست آن جدا کنید، گوشت ماهی را به قطعات بزرگی خرد کرده و با برنج مخلوط نمایید. جعفری یا گشنیز تازه و آب لیمو ترش را اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید. در صورت تمایل کمی بیشتر شیر به آن افزوده، سپس تخم مرغ های آب پز را اضافه کنید. کجری را همراه برش های لیمو سرو نمایید.

کِجری به عنوان صبحانه در انگلستان ویکتوریایی سرو می شده است .احتمالاً نوعی از یک غذای هندی به نام کیچری می باشد.

تهیه غذای هندی را در مجله باگسی من دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.