مواد لازم و ترکیبات

۱ عدد پیاز
۱ لیوان لپه
۱ لیوان برنج
۲ عدد تخم مرغ
تره و مرزه به اندازه کافی
۱ قاشق غذاخوری زعفران
۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ
۱ کیلوگرم گوشت چرخ کرده
۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
۵ قاشق غذاخوری سبزی کوفته
آلو، زرشک و گردو به اندازه کافی
۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
تخم مرغ آبپز به تعداد کوفته ها (دلخواه)
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه و دارچین به اندازه کافی

راهنمای دستور پخت

1.لپه را که از شب قبل در کاسه آب خیس گذاشته ایم را آبکشی میکنیم و با آب در قابلمه ای کوچک می ریزیم تا با حرارت را ملایم ، نیم پز شود سپس با آب سرد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.
2.در قابلمه ای کوچک دو لیوان آب و به همراه مقداری نمک اضافه می کنیم. پس از اینکه آب جوش آمد برنج شسته شده را به قابلمه اضافه می کنیم. زمانی که برنج کمی نیم پز شد آنرا آبکشی می کنیم و به همراه لپه با گوشت کوب می زنیم تا نیم کوب شوند
3.اگر برای مغز کوفته ها، تمایل به استفاده از تخم مرغ آب پز دارید، در این مرحله چند عدد تخم مرغ را آب پز کنید.
4.برای تهیه سس کوفته، ۴ لیوان آب را در قابلمه ای مناسب با تعداد کوفته ها، میریزیم تا جوش بیاید ، سپس تره و مرزه خرد کرده را با رب گوجه فرنگی ، پیاز داغ ، دارچین و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا جوش بیاید،سپس شعله را کم میکنیم تا سس غلیظ شود.
5.پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و پس از اینکه با فشار دست آبش را به طور کامل گرفتیم به همراه آرد ،برنج و لپه و مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه می کنیم و مواد را به مدت ۵ دقیقه دیگر ورز می دهیم تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند.
6.سبزی کوفته را پس از شستشو به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به مخلوط اضافه می کنیم و مجددا به مدت ۵ دقیقه با دست ورز می دهیم تا گوشت و مواد دیگر کاملا منسجم و یکدست شود.نکته مهم در وا نرفتن کوفته، ورز دادن مواد است.
7.تخم مرغ های خام را در پیاله ای می شکنیم و به این ترکیب اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا به راحتی بتوان یک گلوله گرد با آن درست کرد.
8.یک تخم مرغ آبپز به همراه مقداری گردو ، زرشک یا آلو وسط آن قرار می دهیم و با دست کوقته را به صورت گرد شکل می دهیم.پس از اینکه تمام کوفته ها را درست کردیم انها را داخل قابلمه سس می چینیم.نکته مهم در این مرحله این است که آب درون قابلمه نباید در حال قل خوردن باشد زیرا باعث باز شدن کوفته ها می شود. پس باید با حرارت بسیار ملایم کوفته ها را بپزیم تا پس از پخت کاملا سالم و منسجم باقی بمانند.
9.در ۵ الی ۱۰ دقیقه اول که کوفته ها را می چینیم اصلا درب قابلمه را نمی گذاریم و تا ۱۵ دقیقه اصلا به آن ها دست نمی زنیم چون ممکن است ترک بخورند و زمانی که ۳۰ دقیقه از زمانی که کوفته ها را در سس چیدیم گذشت، آن ها را آرام جابه جا می کنیم و بر می گردانیم باز تذکر می دهم این کار را آرام انجام می دهیم و از ابتدا تا انتهای پخت کوفته ها درب قابلمه را نصفه می گذاریم تا حدودا ۱ ساعت بعد که سس غلیظ شود و کوفته ها بپزد.

توصیه سرآشپز در تهیه کوفته تبریزی

نکته مهم در وا نرفتن کوفته، دو بار چرخ کردن گوشت و ورز دادن مواد با دست است. در هر مرحله از اضافه کردن مواد به مایه کوفته، چند دقیقه آن را ورز دهید.

برای تهیه کوفته اسکاتلندی اینجا کلیک کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.