توصیه سر آشپز کله گنجشکی با سس بادام زمینی
این غذا را با گوشت چرخ کرده گوسفند هم می توان تهیه کرد. در این صورت، بهتر است از مغز بادام به جای بادام زمینی استفاده کنید و نیز نعناع را جایگزین ریحان بازل نمایید.
۵۰۰ گرم گوشت گوساله بدون چربی، چرخ کرده | |
۲ قاشق چایخوری ریشه زنجبیل تازه، ریز رنده شده | |
یک عدد فلفل چیلی قرمز کوچک، دانه گرفته و ریز خرد شده | |
یک قاشق غذاخوری ریحان بازل یا گشنیز خرد شده | |
یک قاشق غذاخوری روغن کنجد | |
یک قاشق غذاخوری روغن نباتی | |
نمک و فلفل | |
مواد لازم برای تهیه سس : | |
۲ قاشق غذاخوری خمیر کاری قرمز | |
۳۰۰ میلی لیتر/ ½ پیمانه شیر نارگیل | |
۱۲۵ گرم بادام زمینی | |
یک قاشق غذاخوری سس ماهی | |
مواد لازم برای تزیین : | |
ریحان بازل تازه خرد شده | |
برگ های تازه گشنیز یا ریحان بازل |
1. | گوشت چرخ کرده، زنجبیل، فلفل چیلی و ریحان بازل یا گشنیز را داخل یک مخلوط کن یا غذاساز بریزید. ½ قاشق چایخوری نمک و مقدار کافی فلفل اضافه کنید.به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه آنها را مخلوط کنید تا ریز خرد شوند یا می توانید به جای استفاده از دستگاه، مواد را ریز خرد کرده و با هم مخلوط نمایید. |
2. | مخلوط گوشت را به شکل ۱۲ گلوله درست کنید. روغن نباتی و روغن کنجد را در ماهیتابه یا وُک حرارت دهید و کوفته ریزه های گوشت را با حرارت متوسط تا زیاد در حدود ۱۰ دقیقه سرخ کنید تا تمام قسمت های آن قهوه ای رنگ شوند. کوفته ها را از روغن بیرون آورید و روغن اضافی آنها را با دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه بگیرید. |
3. | برای تهیه سس، خمیر کاری را به مدت یک دقیقه در وُک تفت دهید. شیر نارگیل، بادام زمینی و سس ماهی را به آن اضافه کرده، روی حرارت هم بزنید تا سس شروع به جوشیدن کند. |
4. | کوفته ها را به داخل وُک یا ماهیتابه برگردانید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵دقیقه به آرامی در سس بپزد. اگر سس خیلی غلیظ شد، کمی شیر نارگیل یا آب به آن اضافه کنید. نمک و فلفل سس را طبق ذائقه خود اندازه نمایید. |
5. | غذا را با ریحان بازل خرد شده و برگ های تازه گشنیز یا ریحان بازل تزیین کرده و سرو نمایید. |
توصیه سر آشپز کله گنجشکی با سس بادام زمینی
این غذا را با گوشت چرخ کرده گوسفند هم می توان تهیه کرد. در این صورت، بهتر است از مغز بادام به جای بادام زمینی استفاده کنید و نیز نعناع را جایگزین ریحان بازل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید