مواد لازم و ترکیبات

مواد لازم برای تهیه خمیر :
۴۵۰ گرم آرد معمولی (ساده)
۶۰ گرم /۴قاشق غذاخوری کره
۱۲۵میلی لیتر آب
۶۰ گرم/۴قاشق غذاخوری روغن نیمه جامد (لارد)
مواد لازم برای تهیه مخلوط میانی پیراشکی :
۲عدد موز بزرگ
۷۵ گرم برگه زرد آلویی که نیاز به خیساندن ندارد، خرد شده
مقدار کمی جوزهندی
مقداری آب لیمو
یک عدد زرده تخم مرغ، زده شده
پودر قند برای پاشیدن روی پیراشکی شیرینی
خامه یا بستنی برای سرو

راهنمای دستور پخت

1.برای تهیه خمیر شیرینی، ابتدا آرد را داخل یک کاسه بزرگ الک کنید. سپس کره را اضافه نمایید و با دست مواد را با هم مخلوط کنید، طوری که مخلوط به صورت خرده نان در بیاید. آب را کم کم بیافزایید تا خمیری صاف به دست آید. خمیر آماده شده را داخل نایلون محافظ بپیچید و اجازه دهید به مدت ۳۰دقیقه داخل یخچال خنک شود.
2.موزها را درون یک کاسه با استفاده از چنگال له کنید. زرد آلو، جوز هندی و آب پرتقال را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
3.خمیر را روی سطحی آغشته به آرد پهن کنید و ۱۶ دایره به قطر ۱۰ سانتیمتر از آن ببرید.
4.با قاشق مقداری از مخلوط موز را روی یک طرف خمیر بریزید و نصفه دیگر خمیر را روی نیمه پر شده برگردانید. با این کار یک نیم دایره درست می شود. لبه های خمیر را به هم بچسبانید و با فشار سر چنگال، آنها را محکم بهم متصل کنید.
5.پیراشکی ها را داخل سینی نچسب، قرار دهید و روی آنها زرده تخم مرغ بمالید. سپس روی هر پیراشکی، شکاف کوچکی ایجاد کنید و آنها را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۴ فرهای گازی بگذارید تا کاملاً طلایی شوند.
6.بعد از پخت، روی پیراشکی ها مقداری پودر قند پاشیده و همراه بستنی یا خامه سرو نمایید.

توصیه سر آشپز

برای تهیه شیرینی با طعم های متنوع می توانید از هر نوع میوه ای که دوست دارید مانند سیب یا آلو، در مخلوط میانی این پیراشکی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.