
۷۵۰ گرم تا ۱ کیلوگرم سیب، پوست کنده، بدون هسته و برش خرده | |
حدود ۱۲۵ گرم شکر قهوه ای یا سفید به علاوه مقداری اضافی برای پاشیدن روی پای | |
½ تا ۱ قاشق چایخوری دارچین، مخلوط ادویه های مختلف یا پودر زنجبیل | |
۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آّب | |
مواد لازم برای تهیه خمیر پای : | |
۳۵۰ گرم آرد معمولی( ساده) | |
مقداری نمک | |
۹۰ گرم یا ۶ قاشق غذاخوری کره یا مارگارین (کره گیاهی) | |
۹۰ گرم روغن نباتی | |
حدود ۶ قاشق غذاخوری آب سرد | |
تخم مرغ زده شده یا شیر برای مالیدن و براق کردن روی پای |
1. | برای تهیه خمیر پای، آرد و نمک را داخل کاسه ای الک کنید. کره یا مارگارین و روغن نباتی را به آن اضافه کرده و با دست مخلوط کنید. آب را به مخلوط افزوده و خوب ورز دهید تا به صورت خمیر درآید. سپس روی آن را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه کنار بماند تا سرد شود. |
2. | حدود دو سوم خمیر را خیلی نازک پهن کنید و آن را داخل ظرف نیمه گود مخصوص پای به قطر ۲۰ تا ۲۳سانتیمتر قرار دهید. |
3. | سیب ها را با شکر و ادویه مخلوط کنید و روی خمیر پای بریزید، به طوریکه تا لبه ظرف پر شود. اگر سیب ها خیلی آبدار نبودند، می توانید کمی آب به مخلوط اضافه کنید. |
4. | باقیمانده خمیر را پهن کنید تا به شکل یک درب برای روی ظرف دربیاید. لبه های خمیر پای داخل ظرف را با آب خیس کنید. خمیری را که برای قسمت روی پای پهن کرده اید، روی ظرف قرار دهید و لبه های هر دو خمیر را محکم به هم فشار دهید تا به هم بچسبند. |
5. | با استفاده از یک وسیله تیز، از باقیمانده خمیر شکل برگ یا هر شکل دیگری برای تزیین ببرید. سپس آنها را کمی تر کنید و روی پای بچسبانید. سطح پای را شیر یا تخم مرغ بمالید و یکی دو شکاف نازک روی آن ایجاد کنید. قالب پای را روی سینی شیرینی پزی مخصوص فر قرار دهید. |
6. | سینی را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد یا ۴۲۵ درجه فارنهایت ویا عدد ۶ فرهای گازی بگذارید. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، درجه حرارت فر را به ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت ویا عدد ۴ فرهای گازی کاهش دهید و بگذارید حدود ۳۰دقیقه دیگر بپزد تا خمیر طلایی و برشته شود. روی پای شکر بپاشید و آن را گرم یا سرد، سرو نمایید. |
دیدگاهتان را بنویسید