مواد لازم و ترکیبات

۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی
۳ پیمانه برنج
۱ عدد پیاز بزرگ
۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
۲ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
½ پیمانه گلاب
۱ قاشق چایخوری شکر
۱ قاشق سوپخوری پودر هل
۲ قاشق غذاخوری زرشک
۲ قاشق غذاخوری خلال پسته و بادام
دارچین و زردچوبه به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

راهنمای دستور پخت

1.پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و با مقداری روغن تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و در حدی پیاز را تفت می دهیم که با زردچوبه یکدست شود.
2.گوشت را به صورت قیمه ای خرد می کنیم و به پیاز داغ اضافه می کنیم. گوشت را به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و در ادامه فلفل سیاه، هل و دارچین را اضافه مینماییم و مقداری تفت میدهیم تا ادویه و سایر مواد ترکیب شوند.حال دو لیوان آب به تابه اضافه کرده و زمان میدهیم تا گوشت به آرامی بپزد.
3.قابلمه حاوی آب روی حرارت قرار می دهیم و پس از اینکه آب جوش آمد مقداری نمک اضافه می کنیم. برنج شسته شده را داخل آب جوش می ریزیم و زمانی که دانه های اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان کمی گیر داشت آبکشی می کنیم.
4.یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس کمی روغن داخل قابلمه می ریزیم و به دلخواه از نان یا سیب زمینی حلقه ای برای ته دیگ استفاده می کنیم. در ادامه برنج آبکش شده را روی ته دیگ می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا برنج دم بکشد.
5.در حین آماده شدن برنج، زرشک را با شکر تفت می دهیم.خلال بادام را در گلاب می خیسانیم و در کره یا روغن تفت می دهیم.خلال پسته را در کره یا روغن تفت می دهیم و کنار می گذاریم. اگر می خواهید از خلال پوست پرتقال هم استفاده کنید حتما آن را چند بار بجوشانید تا تلخی اش گرفته شود، سپس به همراه زعفران و کره کمی تفت دهید و کنار بگذارید. پس از اینکه آب موجود در تابه گوشت کاملا جذب گوشت شد آن را از روی حرارت کنار می گذاریم.
6.برنج را داخل دیس می کشیم و گوشت را روی برنج به سلیقه خود می ریزیم. در ادامه خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست پرتقال و زرشک تفت داده شده را به سلیقه خود روی برنج می ریزیم و قیمه نثار را سرو می کنیم.

توصیه سرآشپز برای قیمه نثار

در تهیه این غذا میتوان مواد را جداگانه روی برنج ریخته و با آن تزیین کرد. قیمه نثار برای وعده غذایی ناهار و بخصوص مهمانی ها گزینه بسیار مناسبی است.

دستور پخت بسته های مرغ بخار پز 

بسته های اقتصادی مواد غذایی ماهانه باگسی من را از اینجا تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.