مواد لازم و ترکیبات

۴ پیمانه برنج
۱ عدد پیاز
۲ حبه سیر
۱ پیمانه زرشک
۲۵ گرم کره
۴ تکه سینه یا ران مرغ
۱ قاشق غذاخوری آبلیمو
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
۲قاشق چایخوری زعفران دم کرده
۲قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق غذا خوری شکر
نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده به مقدار لازم برای ته دیگ

راهنمای دستور پخت

1.ابتدا در تابه یک قاشق روغن می ریزیم تا با حرارت ملایم داغ شود، سپس تکه مرغ ها را در تابه قرار می دهیم و درب آن را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا یک طرف و سپس طرف دیگر مرغ سرخ و طلایی شود.
2.در ظرفی دیگر، پیاز و سیر نگینی خرد شده را در روغن تفت می دهیم تا کمی رنگشان تغییر کنید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و سرخ میکنیم و نمک،فلفل و آبلیمو به مواد اضافه می کنیم و در آخر تکه مرغ های سرخ شده را در قابلمه می چینیم و ۲ الی ۳ لیوان آب روی مواد و مرغ ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزند.
3.پس از حدود یک تا یک ساعت و نیم مرغ بطور کامل پخته و سس مرغ غلیظ شده و به روغن افتاده. ده دقیقه مانده به خاموش کردن شعله قابلمه مرغ ۱ قاشق از زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.
4.زرشک را در در ظرفی می ریزیم و روی آن آب ولرم می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورد.
5.برای پخت برنج ابتدا در یک قابلمه به میزان دو برابر تعداد پیمانه های برنج (در اینجا 8 لیوان) آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم و مقداری نمک به آن اضافه میکنیم تا آب جوش بیاید. حالا برنج شسته شده را داخل آب جوش میریزیم.و حدود پنج دقیقه به آن زمان میدهیم که بجوشد، پس از آن یک دانه برنج را زیر دندان امتحان میکنیم،اگر اطرافش پخته بود ولی مغز آن سفت بود زمان آبکشی برنج است،در غیر این صورت باید زمان داد تا بپزد. برنج را در آبکش می ریزیم و آبکشی می کنیم.
6.قابلمه را روی حرارت می گذاریم مقداری روغن داخل آن می ریزیم، برای ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی را پوست می گیریم و ورقه ورقه می کنیم و کف قابلمه می چینیم و برنج را با کفگیر را روی ته دیگ می ریزیم، در آخر درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا برنج بخار کند پس از آن حرارت را کم می کنیم تا طی حدود نیم ساعت برنج دم بکشد.
7.زرشک را در آبکش می ریزیم و در تابه ای کره را قرار می دهیم تا آب شود، سپس زرشک را داخل کره می ریزیم و با حرارت کم تفت می دهیم و شکر را اضافه می کنیم تا شکر کاراملی شود در انتها ۱ قاشق زعفران دم کرده باقی مانده را به آن می افزاییم و در حد ۳۰ ثانیه تفت می دهیم سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و هم می زنیم تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
8.در پایان پس از اینکه غذا آماده شد برنج را در دیس می کشیم سپس مقدار کمی از برنج را با زرشک در یک کاسه کوچک مخلوط می کنیم و روی برنج را با زرشک تزیین می کنیم. مرغ را هم در ظرف خورشتت می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.

توصیه سر آشپز در تهیه زرشک پلو با مرغ

در تهیه این غذا میتوانید به دلخواه از سینه یا ران مرغ استفاده کنید. برای اینکه زرشک پلو طعم رستورانی داشته باشد، حتما از کره برای تفت دادن زرشک استفاده کنید. اگر از طعم کره در زرشک پلو خوشتان نمی آید، می توانید از روغن های سالم خوراکی مثل روغن ذرت یا روغن کنجد استفاده کنید.

دستور تهیه مرغ فلفلی را در اینجا ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.