توصیه سر آشپز در پخت خورشت قیمه سیب زمینی
برای جلوگیری از تلخ شدن خورش هایی که لیموعمانی در آنها استفاده میشود،پیش از اضافه کردن لیموعمانی آن را بجوشانید و آب آن را دور بریزید و حداقل دوبار این کار را تکرار نمایید.
۳۰۰ گرم گوشت خورشتی | |
۱۵۰ گرم لپه | |
۲ عدد پیاز متوسط | |
۲ عدد سیب زمینی متوسط | |
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی | |
۴ عدد لیمو عمانی | |
زردچوبه و روغن به اندازه کافی | |
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی | |
۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده |
1. | ابتدا بهتر است لپه را به مدت چند ساعت در یک کاسه حاوی آب بخیسانید تا با سرعت بیشتری بپزد یا از شب قبل لپه را بخیسانید. |
2. | پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید تفت دهید تا شفاف و نرم شوند. در ادامه کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود ادامه دهید. |
3. | گوشت گوسفند یا گوساله را بشویید و به اندازه متوسط خرد کنید. دقت داشته باشید که اگر گوشت خورشتی خیلی ریز باشد روی ظاهر خورش تاثیر منفی میگذارد و اگر خیلی بزرگ باشد باعث می شود گوشت دیرتر بپزد.سپس گوشت خرد شده را به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید. |
4. | یکی _ دو دقیقه گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود. سرخ شدن گوشت در این مرحله باعث می شود در پایان پخت خورش خوشمزه تری داشته باشید. |
5. | پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد، رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید و آن را خوب تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش کمی تیره شود. |
6. | پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادید ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. و پس از آن، حرارت را ملایم کنید تا گوشت به آرامی حدود یک و نیم تا دو ساعت بپزد. |
7. | حالا لپه ها را به همراه نصف پیاز و مقداری آب داخل یک قابلمه جداگانه بریزید و اجازه دهید به طور کامل بپزند. |
8. | لیمو عمانی ها در ظرفی جداگانه بجوشانید و آب آن را دور بریزید، تا تلخی آن گرفته شود. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، با چنگال سوراخ هایی در لیمو ها ایجاد نمایید و آنها را با به همراه لپه به خورش اضافه کنید. |
9. | پس از اضافه کردن لیمو عمانی و لپه، زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه ، و یک قاشق غذاخوری دارچین، به خورش اضافه کنید، یا از چوب دارچین استفاده کنید.(چوب دارچین را می توانید اواسط پخت خورش اضافه کنید). |
10. | حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. و سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک و یکدست خرد کنید. |
11. | سیب زمینی های خرد شده را چند بار با آب سرد بشویید و با دست زیر و رو کنید تا نشاسته های اضافی روی سیب زمینی ها به طور کامل از بین برود. می توانیم سیب زمینی ها را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب سرد قرار دهیم.سپس سیب زمینی ها با آب سرد آبکشی کنید و با دستمال تمیز خشک شوند. |
12. | سیب زمینی ها را در روغن سرخ کنید. برای بهتر شدن طعم سیب زمینی ها می توانید در زمان سرخ کردن کمی زردچوبه به سیب زمینی ها اضافه کنید. در پایان پس از اینکه خورش به غلظت مورد نظر شما رسید آنرا از روی حرارت بردارید. خورش قیمه باید کمی آب داشته باشد پس باید حد وسط را نگه دارید، نه اجازه دهید خورش خیلی سفت شود و نه خیلی آبکی. |
توصیه سر آشپز در پخت خورشت قیمه سیب زمینی
برای جلوگیری از تلخ شدن خورش هایی که لیموعمانی در آنها استفاده میشود،پیش از اضافه کردن لیموعمانی آن را بجوشانید و آب آن را دور بریزید و حداقل دوبار این کار را تکرار نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید