مواد لازم و ترکیبات

۳۰۰ گرم گوشت خورشتی
۵۰۰ گرم سبزی خورشتی
۱۵۰ گرم لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی
۱ عدد پیاز بزرگ
۴ عدد لیمو عمانی
روغن مایع به اندازه لازم
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
آبلیمو به اندازه لازم

راهنمای دستور پخت

1.لوبیا قرمز را از شب قبل درون یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد باعث می شود لوبیا راحت تر و سریعتر نیز پخته شود.
2.ابتدا پیاز را ریز خرد می کنیم و آن را با روغن و به همراه کمی زردچوبه کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود، پس از اینکه پیاز نرم شد، گوشت خورشتتی را پس از شستشو به صورت قطعات یکدست خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه می دهیم تا رنگ تمام قسمت های گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود.
3.پس از اینکه گوشت سرخ شد، لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به ترکیب پیاز و گوشت اضافه کنید. لوبیا قرمز را یکی دو دقیقه تفت دهید، سپس سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید، و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید سپس شعله را ملایم تر کنید تا طی مدت 2 ساعت، گوشت و لوبیا قرمز به آرامی بپزند.
4.در مرحله بعد سبزی خورشتی( به طور معمول سبزی قورمه سبزی متشکل از تره ، جعفری ، شنبلیله، گشنیز و اسفناج به مقدار خیلی کم می باشد) را پس از تمیز کردن و شستشو به صورت ریز خرد می کنیم. سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن تفت می دهیم تا سبزی سرخ شود. هر چقدر رنگ سبزی پر رنگ تر شود در پایان کار خورشت سیاه تر خواهد شد.پس از گذشت یک ساعت از پخت لوبیا و گوشت سبزی سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید.
5.پس از اینکه سبزی خورشت چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه کنید و حالا اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد و آماده سرو شود. هر چقدر خورشت بیشتر روی حرارت ملایم بماند بهتر جا می افتد. اگر خورشت را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورشت از دیگر مواد خورشت جدا می شود و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

توصیه سر آشپز در پخت خورشت قورمه سبزی

بعضی اوقات، از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرخ شده، برای خوشرنگ تر شدن خورشت قورمه سبزی استفاده میکنند که این امر بسته به سلیقه هرکس متفاوت است.

طرز تهیه قیمه نثار را از اینجا ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.