مواد اولیه لازم و ترکیبات

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی یا نباتی
۲ عدد پیاز، دو نیم شده و به خلال های بلند خرد شده
۲ حبه سیر، باریک خرد شده
۵/۲ سانتیمتر ریشه زنجبیل تازه، پوست گرفته و به تکه های باریک خلال شده
۲۰۰ گرم ژامبون پخته، نازک خلال شده
۷۵۰ گرم برنج دانه بلند، پخته و سرد شده
۲۵۰ گرم میگوی، پوست گرفته و پخته
۱۱۵ گرم شاه بلوط آبی کنسرو شده، حلقه شده
۳ عدد تخم مرغ
۳ قاشق چایخوری روغن کنجد
۴ تا ۶ عدد پیازچه، مورب و به قطعات ۵/۲ سانتیمتری خرد شده
۲ قاشق غذاخوری سویا سس غلیظ یا سس ماهی تایلندی
یک قاشق غذاخوری سس فلفل چیلی شیرین
۲ قاشق غذاخوری گشنیز یا جعفری تازه، خرد شده
نمک و فلفل

راهنمای پخت

1.۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی را داخل ماهیتابه ای بزرگ یا یک وُک حرارت دهید تا کاملاً داغ شود. پیاز را حدود ۲ دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شود. سیر و زنجبیل را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. باریکه های ژامبون را بیافزایید و مخلوط کنید.
2.برنج پخته سرد را با سبزیجات و ژامبون مخلوط کرده، میگوها و ژامبون را نیز به آن اضافه کرده و هم بزنید. ۲ قاشق آب داخل غذا بریزید و درب ماهیتابه را سریع ببندید. پخت غذا را به مدت۲ دقیقه به این شکل ادامه دهید تا برنج به طور کامل گرم شود، گاهی ماهیتابه را تکان دهید تا برنج به هم نچسبد.
3.تخم مرغ را با یک قاشق چایخوری روغن کنجد و مقدار کافی نمک و فلفل بزنید، وسط مخلوط برنج را گود کنید و تخم مرغ را داخل آن بریزید. بلافاصله آن را هم بزنید و به تدریج برنج را با تخم مرغ مخلوط کنید.
4.پیازچه، سویا سس و سس فلفل چیلی را اضافه کرده و تفت دهید. در صورتیکه برنج، خشک شده و یا به هم چسبیده است کمی آب به آن بیافزایید. باقی روغن کنجد را روی برنج ریخته و هم بزنید و به بسته به ذائقه تان نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
5.ماهیتابه یا وُک را از روی حرارت برداشته، دیواره های داخلی آن را پاک کرده و روی مخلوط برنج، گشنیز بپاشید. غذا را بلافاصله سرو نمایید.

برنج سرخ کرده چینی، ویژه منطقه کانتون چین بوده و از برنج پخته اضافه مانده تهیه میشود. این غذای چینی به غذای مخصوص رستوران های چینی در سراسر دنیا تبدیل شده است.

دستور تهیه غذای چینی را در مجله آشپزی باگسی من ببینید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.