باقالی پلو با ماهیچه
اگر از باقالی خشک استفاده کنید باید ۳ تا ۴ ساعت قبل از استفاده باقالی را خیس کنید. بعد به صورت جداگانه بپزید. برنج را جدا آبکش نمایید. باقالی پخته و آبکش شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و باقی مراحل را طی کنید.
۲ عدد ماهیچه گوسفندی | |
۲ پیمانه لپه باقلا سبز | |
۱ پیمانه شوید خشک | |
۲ عدد پیاز بزرگ | |
۴ پیمانه برنج | |
۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده | |
۵۰ گرم کره | |
۱ قاشق چایخوری پودر هل | |
۱ قاشق چایخوری پودر دارچین | |
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی | |
روغن و زردچوبه به مقدار کافی |
1. | ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا سبک شوند، در ادامه زعفران دم کرده را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند. |
2. | در ادامه ماهیچه را اضافه می کنیم و چند دقیقه آن را تفت میدهیم تا به خوبی سرخ شود و تغییر رنگ بدهد. حالا یک تکه چوب دارچین به همراه ۲ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا ماهیچه با حرارت ملایم بپزد. |
3. | سپس باقلا سبز را می شوییم، سپس آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه برنج را نسبت به نوع آن می خیسانیم ، سپس داخل یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. |
4. | پس از اینکه آب جوش آمد یک قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و در ادامه برنج را اضافه می کنیم ( زمانی که برنج را اضافه کنیم آب از جوش می افتد) و صبر می کنیم تا آب دوباره به جوش بیاید، سپس باقلا سبز را اضافه می کنیم. |
5. | حالا باید صبر کنیم تا زمانی که اطراف دانه های برنج کاملا نرم باشد و مغز آن کمی گیر داشته باشد. زمانی که برنج آماده شد آن را به همراه باقلا سبز آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. حالا قابلمه ای که برای پخت باقلی پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم. |
6. | مقداری کمی روغن داخل قابلمه میریزیم و صبر می کنیم تا داغ شود، سپس به سلیقه خود از سیب زمینی حلقه شده یا نان لواش برای ته دیگ استفاده می کنیم. در ادامه یک لایه برنج روی ته دیگر میریزیم و روی آن کمی شوید خشک، پودر دارچین و پودر هل می پاشیم. |
7. | به همین ترتیب روی هر لایه برنج و باقلا سبز مقداری از شوید خشک را به همراه کمی دارچین و پودر هل می ریزیم. در لایه آخر برنج و باقلا سبز میریزیم و با دسته کفگیر وسط برنج یک سوراخ ایجاد می کنیم تا برنج به خوبی دم بکشد. |
8. | حالا کره را خرد می کنیم و به صورت پخش روی برنج می ریزیم، سپس نصف استکان آب داخل قابلمه می ریزیم و زمانی که بخار از برنج بلند شد حرارت را ملایم می کنیم و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. |
9. | حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان برای پخت ماهیچه در قابلمه نیاز است (با زودپز ۱ ساعت) پس از اینکه ماهیچه تقریبا پخت نمک و فلفل آن را اندازه می کنیم و آب آن را به صورت جداگانه داخل یک کاسه مناسب میریزیم و به همراه باقالی پلو سرو می کنیم. |
باقالی پلو با ماهیچه
اگر از باقالی خشک استفاده کنید باید ۳ تا ۴ ساعت قبل از استفاده باقالی را خیس کنید. بعد به صورت جداگانه بپزید. برنج را جدا آبکش نمایید. باقالی پخته و آبکش شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و باقی مراحل را طی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید