مواد لازم و ترکیبات

نصف پیمانه لوبیا چیتی
نصف پیمانه لوبیا قرمز
نصف پیمانه عدس
یک و نیم پیمانه نخود
دو عدد پیاز
۸ پیمانه آب
نصف بسته رشته آشی
۴ الی ۵ پیمانه سبزی آش
نعنا خشک به مقدار دلخواه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
کشک، پیاز داغ و نعنا داغ جهت تزیین

راهنمای دستور پخت

1.حبوبات را شسته و از ۱ شب قبل در آب به صورت جداگانه خیس می کنیم.می توان در این مدت چند بار آب آن را عوض کرد تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. در ادامه یک قابلمه برداشته و ۸ پیمانه آب درون آن می ریزیم. حبوبات غیر از عدس را به آن اضافه کرده و می گذاریم بپزد. می توان حبوبات را جدا گانه نیز پخت.
2.یکی از پیازها را صورت خلالی خرد کنید و با روغن کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا با ادویه ها یکدست شود، پس از پخت حبوبات آنها را به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید.
3.سبزی که شامل اسفناج و گشنیز و جعفری و شوید و تره می باشد را پس از پاک کردن، می شوییم و درشت خرد می کنیم و به همراه عدس و ادویه ها به قابلمه حبوبات اضافه می کنیم.بعد از حدود ۱ ساعت که سبزی و حبوبات کامل پخته شد، نصف بسته رشته آش را به آن اضافه کرده و کمی هم نعنا خشک به آن اضافه می کنیم.
4.سیرها را به صورت خلالی نازک خرد می کنیم و به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی شوند، سپس از تابه خارج می کنیم. در ادامه نعنا خشک را به همراه کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و در حدی تفت می دهیم که رنگش کمی تیره شود.مقداری از سیر داغ، نعنا داغ و پیاز داغ را برای تزیین کنار می گذاریم و باقیمانده مواد را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد ترکیب شوند.
5.مقداری کشک را در کاسه ای جداگانه با مقداری آب رقیق میکنیم و به آن اضافه کرده، و نمک آش را تنظیم می کنیم. حدود ۱۵ دقیقه بعد که رشته ها هم پخته شد، شعله را خاموش می کنیم. درون کاسه مورد نظر میریزیم و با کشک ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین می کنیم.

توجه داشته باشید که در تهیه آش رشته، سبزی آش شامل اسفناج و گشنیز و جعفری و شوید و تره است. این سبزی به عنوان سبزی آش فروخته می شود. میزان حبوبات آش نیز کاملا سلیقه ای است.

دستور پخت خوراک نخود هندی را از اینجا ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.