پائلای اسپانیایی یک خوراک مدیترانه ای دلچسب است. نام این خوراک از نام یک قابلمه سنتی به نام پایلار است.

| ۱۲۵ میلی لیتر روغن زیتون | |
| یک عدد مرغ ۵/۱ کیلویی، به ۸ قسمت تقسیم شده | |
| ۳۵۰ گرم سوسیس،به حلقه های یک سانتیمتری خرد شده | |
| ۱۱۵ گرم ژامبون خشک دودی، خرد شده | |
| ۲ عدد پیاز، ریز خرد شده | |
| ۲ عدد فلفل دلمه ای قرمز، دانه گرفته و به قطعات ۵/۲ سانتیمتری خرد شده | |
| ۴ تا ۶ حبه سیر | |
| ۷۵۰ گرم برنج دانه کوتاه یا دانه گرد | |
| ۲ عدد برگ بو | |
| یک قاشق چایخوری پودر آویشن | |
| یک قاشق چایخوری زعفران، ساییده شده | |
| ۲۲۵ میلی لیتر آب انگور | |
| ۵/۱ لیتر / ¾ ۲ پیمانه عصاره مرغ | |
| ۱۱۵ گرم نخود سبز تازه یا منجمد | |
| ۴۵۰ گرم میگوی متوسط خام | |
| ۸ عدد شاه میگوی خام | |
| ۱۶ عدد صدف خوراکی، خوب پاک شده | |
| ۱۶ عدد صدف ماسل، خوب پاک شده | |
| ۴ قاشق غذاخوری جعفری تازه، خرد شده | |
| نمک و فلفل |
| 1. | نیمی از روغن را در ماهیتابه پهن و گود نچسبی به قطر۴۶ سانتیمتر که در اسپانیا به پائلا معروف است ، روی حرارت متوسط گرم کنید. قطعات مرغ را درون روغن به آرامی سرخ کنید، زیر و رو کنید تا همه جای آنها طلایی شود.آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. |
| 2. | ژامبون و سوسیس خرد شده را به مدت ۷ دقیقه در ماهیتابه سرخ کرده و مرتب هم بزنید تا ترد شوند. آنها را نیز از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. |
| 3. | پیاز را اضافه کرده به مدت ۳ دقیقه در ماهیتابه تفت دهید تا نرم شود.فلفل دلمه ای و سیر را بیافزایید و بپزید تا شروع به نرم شدن کند. سپس آن را از ماهیتابه خارج کرده، کنار بگذارید. |
| 4. | باقیمانده ی روغن را در ماهیتابه بریزید و برنج را به آن اضافه کرده،هم بزنید تا برنج خوب به روغن آغشته شود. برگ بو، آویشن و زعفران را به آن افزوده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.آب انگور را به آن بیافزایید و بجوشانید تا تبخیر شود، سپس عصاره را اضافه کنید. مواد را خوب از ته ماهیتابه هم بزنید. اجازه دهید عصاره بجوشد و مرتب مواد را هم بزنید. |
| 5. | سبزیجات پخته را به برنج اضافه کنید. مرغ، ژامبون و سوسیس را هم به آرامی در لابه لای برنج قرار دهید. حرارت را کاهش داده و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید، مرتب غذا را هم بزنید. |
| 6. | میگوها و نخود سبز را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.صدف ها را داخل برنج قرار داده،درب ماهیتابه را ببندید و روی حرارت خیلی کم به مدت ۵ دقیقه دیگر غذا را بپزید تا برنج نرم و صدف ها باز شوند. صدف های بسته را دور بریزید و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید. |
| 7. | ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و درب آن را حدود ۵ دقیقه ببندید. سپس روی غذا جعفری تازه خرد شده بپاشید و پائلا را سرو نمایید. |
دیدگاهتان را بنویسید