مواد اولیه لازم و ترکیبات

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن
۶۵۰ گرم گوشت سر دست گوسفند، بدون استخوان و به قطعات ۵/۲ سانتیمتری خرد شده
۲ عدد پیاز، درشت خرد شده
یک قاشق چایخوری پودر زیره
۲۰۰ گرم برنج دانه بلند باسماتی
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
یک قاشق چایخوری زعفران نساییده
۱۰۰ میلی لیتر آب انار (به توصیه سرآشپز مراجعه کنید)
۸۵۰ میلی لیتر / ½ پیمانه عصاره مرغ یا گوشت یا آب
۱۱۵ گرم زردآلو یا آلوی خشک، خیس خورده و به دو نیم شده
۲ قاشق غذاخوری کشمش
نمک و فلفل
۴ قاشق غذاخوری مخلوط خرد شده نعناع و شاهی برای سرو

راهنمای پخت

1.روغن را در قابلمه ی نسوز استیل و بزرگ روی حرارت زیاد گرم کنید. گوشت را در چند مرحله به قابلمه افزوده و به مدت ۷ دقیقه بپزید. آنها را زیر ور و کنید تا همه طرف گوشت ها طلایی شود.
2.پیاز را اضافه کرده و حرارت را روی شعله متوسط کم کنید و حدود ۲ دقیقه بپزید تا کمی نرم شود. زیره و برنج را بیافزایید و به مدت ۲ دقیقه ی دیگر به پخت ادامه داده و هم بزنید تا مواد به هم آغشته و شفاف شوند. زعفران نساییده و رب گوجه فرنگی را داخل مواد ریخته و مخلوط کنید.
3.آب انار و عصاره مرغ را اضافه کرده، مخلوط را به جوش آورید و یکی دو بار هم بزنید. زردآلو یا آلوی خیس کرده و کشمش را داخل غذا بریزید. سپس آنها را هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید. غذا باید ۲۰ تا ۲۵دقیقه آهسته بجوشد تا گوشت و برنج نرم شده و بپزند و آب غذا جذب برنج شود.
4.نعناع و شاهی خرد شده را روی غذا بپاشید و پلو گوشت را بلافاصله سرو نمایید.

توصیه سرآشپز در تهیه پلو گوشت آذربایجانی

آب انار را از مغازه هایی که مرکز فروش مواد غذایی خاورمیانه هستند، می توان تهیه کرد. اگر آب انار در دسترس ندارید، می توانید از آب انگور یا سیب بدون شکر استفاده کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه را از اینجا تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.