گوشت بره ادویه دار و سُس اندود

۲ قاشق چایخوری پودر زیره | |
۲قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز | |
۲ قاشق چایخوری پودر نارگیل | |
یک قاشق چایخوری مخلوط خردل و تخم پیاز | |
۲ قاشق چایخوری کنجد یک قاشق چایخوری زنجبیل، خرد شده یک قاشق چایخوری سیر تازه، له شده | |
یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز | |
یک قاشق چایخوری نمک | |
۴۵۰ گرم گوشت کم چرب، ریز قیمه شده | |
۴۵۰ میلی لیتر/ پیمانه روغن | |
۳ عدد پیاز متوسط، خلال شده | |
۸۵۰ میلی لیتر / ½ ۱ پیمانه آب | |
۲ قاشق غذا خوری آب لیمو | |
۴ عدد فلفل سبز، از طول بریده شده |
1. | پودرهای زیره، گشنیز و نارگیل را با مخلوط خردل و تخم پیاز، همراه دارچین به صورت خشک در یک ماهیتابه چدنی و بزرگ تفت دهید. ماهیتابه را مدام تکان دهید تا ادویه ها نسوزند. سپس با هاون آنها را بکوبید و خرد کنید. |
2. | در یک کاسه بزرگ، ادویه های تفت داده را با زنجبیل، سیر، پودر فلفل قرمز، نمک و گوشت مخلوط کنید و کنار بگذارید. |
3. | در یک ماهیتابه دیگر۳۰۰ میلی لیتر (نصف پیمانه) از روغن را گرم کرده و پیاز ها را در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. |
4. | ترکیب ادویه ها و گوشت را به پیاز بیافزایید و با حرارت کم به مدت ۵تا ۷ دقیقه سرخ کنید. سپس آب را افزوده و بگذارید ۴۵ دقیقه بجوشد. وقتی گوشت پخته شد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و آب لیمو را به مخلوط اضافه کنید. |
5. | در ماهیتابه ای دیگر، روغن باقی مانده را گرم و فلفل سبز های چهارقسمت شده را اضافه کنید. حرارت را کم کرده و درب ظرف را بگذارید و بعد از ۳۰ ثانیه ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. |
6. | مخلوط روغن و فلفل هارا روی خورش گوشت بریزید و همراه دال عدس با پیاز (به صفحه ۴۸ مراجعه شود )و برنج دم کرده، گرم سرو نمایید. |