مواد لازم و ترکیبات

یک عدد بادمجان بزرگ ، حدود ۸۰۰ گرم
نمک
۳۰۰ گرم پنیر موزارلا
۸۵ گرم پنیر پارمزان
روغن زیتون
۲۵۰ میلی لیتر سس گوجه فرنگی آماده مخصوص پاستا
نمک و فلفل

راهنمای دستور پخت

1.سر و ته بادمجان را بزنید و با کمک یک چاقوی تیز، آن را به حلقه های باریک ۵ میلیمتری ببرید. حلقه های بادمجان را کف سینی بزرگی بچینید و روی آنها نمک بپاشید و ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا آب بیندازد.
2.در همین فاصله، پنیر موزارلا را از آب بیرون آورده و پس از آبکش کردن آب اضافی، آن را رنده کنید. همچنین پنیر پارمزان را ریز رنده کرده و کنار بگذارید.
3.حلقه های بادمجان را که آب انداخته خوب بشویید و با دستمال خشک کنید. در سینی مخصوص فر یک کاغذ روغنی را به آرامی به کمک یک برس به روغن زیتون آغشته کرده و حلقه های بادمجان را روی آن بچینید و روی آنها روغن زیتون بمالید.
4.بادمجان ها را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۶ فرهای گازی به مدت ۵ دقیقه سرخ و برشته کنید. سپس آنها را پشت و رو کرده و طرف دیگرشان را دوباره روغن زیتون بمالید و به مدت ۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا خوب پخته شوند. بادمجان ها را از فر خارج کنید ولی فر را خاموش نکنید.
5.یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را به کف ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص گراتین بمالید. ورقه های بادمجان را کف ظرف قرار دهید و حدود یک چهارم از سس و پنیر موزارلا را روی بادمجان ها بریزید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید.
6.مواد را لایه به لایه رویهم بچینید و سعی کنید طوری روی هم قرار بگیرند تا با تمام شدن آنها، در لایه آخر سس گوجه فرنگی قرار بگیرد. پنیر پارمزان رنده شده را روی همه مواد بریزید و در همان فر روشن، به مدت ۳۰ دقیقه حرارت دهید تا بپزند.

توصیه سرآشپز گراتین بادمجان

ورقه های بادمجان را نمک می زنند تا به کمک نمک، زهرآبه یا تلخی بادمجان بیرون بیاید و با شستن آن، بادمجان ها پاک و شیرین شوند.