مواد لازم و ترکیبات

۲ قاشق چایخوری کره آب شده برای چرب کردن
۹۰ گرم برنج آربُریو
۳۵۰ میلی لیتر شیر
۳ تا ۴ قاشق غذاخوری شکر
½ قاشق چایخوری جوز هندی تازه، رنده شده
½ قاشق چایخوری نمک بعلاوه کمی بیشتر
۱۷۵ گرم آرد معمولی
½۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر
یک قاشق چایخوری جوش شیرین
۱ تا ۲ قاشق غذاخوی شکر دانه ریز
یک عدد تخم مرغ
۱۷۵ میلی لیتر شیر
۱۲۰ میلی لیتر خامه ترش یا ماست
یک قاشق غذاخوری کره آب شده
۲ قاشق غذاخوری عسل
½ قاشق چایخوری اسانس بادام
۲ قاشق غذاخوری پرک بادام تفت داده شده
پودر قند برای پاشیدن روی کیک (دلخواه)
مواد لازم برای تهیه شربت انگور و توت :
۴۵۰ گرم مخلوط توت های تابستانی از جمله توت فرنگی، تمشک و شاتوت نیم شده
۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر
۵۰ میلی لیتر آب انگور
مواد لازم برای تهیه پنیر خامه ای ماسکارپون :
۲ قاشق غذاخوری آب انگور
یک قاشق غذاخوری عسل
½ قاشق چایخوری اسانس بادام
۲۲۵ میلی لیتر پنیر ماسکارپون

راهنمای دستور پخت

1.برنج، شیر، شکر، جوز هندی و ½ قاشق چایخوری نمک را در ظرفی چدنی، بریزید. مواد را به جوش آورید. حرارت گاز را کم کرده مواد را مرتب هم بزنید و تا زمانیکه برنج نرم شده و شیر جذب شود، آنها را بپزید. بگذارید مواد سرد شوند.
2.آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین، مقداری نمک و شکر را مخلوط کنید. در کاسه ای تخم مرغ، شیر، خامه ترش، کره، عسل و اسانس بادام را با همزن برقی هم بزنید تا صاف و یکدست شوند. برنج را به آرامی اضافه کنید. مخلوط آرد و بادام ها را اضافه کنید.
3.این مخلوط را با قاشق به آرامی داخل قالب گرد به قطر ۲۳ تا ۲۵سانتیمتری که چرب شده و قسمت ته آن از دیواره هایش جدا می شود، بریزید و روی مواد را یکنواخت، صاف کنید. کیک را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد یا ۳۲۵ درجه فارنهایت و یا عدد ۳ فرهای گازی به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا طلایی رنگ شود. آن را روی سینی مشبک فلزی بگذارید تا سرد شود.
4.توت ها را درون کاسه ای ریخته، شکر و آب انگور را اضافه کنید. برای تهیه پنیرخامه ای ماسکارپون تمام مواد لازم را با هم مخلوط کنید و داخل یخچال بگذارید.
5.کف و دیواره قالب را از هم جدا کرده و کیک را بر روی بشقاب مخصوص پذیرایی برش دهید. روی کیک پودر قند بپاشید و کیک شیرین برنج را با شربت انگور و توت و مخلوط پنیر آماده شده، سرو نمایید. در صورت تمایل، پنیر را با قیف و ماسوره بر روی کیک، شکوفه بزنید.