مواد لازم و ترکیبات

یک لیتر/ ¾ پیمانه شیر
مقدار کمی نمک
۲۰۰ گرم برنج خرده یا برنج مخصوص پودینگ
یک عدد غلاف وانیل، دانه های آن جدا شده و کنار گذاشته شود
۶۰ گرم کشمش بی دانه
۵۰ گرم آب
۲ قاشق چایخوری کره آب شده، برای چرب کردن قالب
پولنتا (آرد ذرت) برای پاشیدن کف قالب
۱۴۰ گرم شکر دانه ریز
پوست رنده شده یک عدد لیمو
۶۰ گرم کره، نگینی خرد شده
۳ عدد تخم مرغ
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو (دلخواه)
پودر قند
مواد لازم برای سرو :
۱۷۵ گرم پنیر ماسکارپون
۲ قاشق غذاخوری خامه زده شده

راهنمای دستور پخت

1.شیر را در یک قابلمه چدنی به جوش آورده، نمک و برنج را اضافه کرده و بگذارید دوباره به جوش بیاید. غلاف و دانه های وانیل را به شیر بیافزایید. حرارت را کم کرده و گاهی آن را هم بزنید. درب قابلمه را ببندید و بگذارید به مدت ۳۰دقیقه به آرامی بجوشد تا برنج نرم شده و شیر جذب برنج شود.
2.در همین فاصله، کشمش و آب را در قابلمهای کوچک به جوش آورید، آن را کنار بگذارید تا آب جذب آن شود.
3.یک قالب کیک گرد به قطر ۲۵سانتیمتر را که ته آن قابل جدا شدن است، انتخاب کنید. قسمت تحتانی و کناره های قالب را با کره چرب کنید. ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را بطور یکنواخت ته قالب بپاشید تا کف آن را بپوشاند، با تکاندن قالب، پولنتای اضافی را بیرون بریزید.
4.برنج را از روی حرارت برداشته و غلاف وانیل را از آن بیرون بیاورید. یک قاشق غذاخوری شکر را نگه داشته و بقیه آن را همراه پوست لیمو و کره اضافه کرده و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس قابلمه را درون آب یخ بگذارید تا مواد داخل آن سرد شود. کشمشها و باقیمانده آب را نیز بیافزایید.
5.با استفاده از همزن برقی، تخممرغ ها را حدود ۲ دقیقه بزنید تا پف کرده و سفت شوند. نیمی از آن را به مخلوط برنج افزوده و به آرامی هم بزنید، سپس بقیه آن را نیز بیافزایید. در صورت تمایل، آبلیمو را به این مواد اضافه نمایید.
6.مواد آماده شده را داخل قالب ریخته و روی آن را صاف کنید. یک قاشق غذاخوری شکر را که از قبل نگه داشته اید، روی آن بپاشید و کیک را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۳۲۵درجه سانتیگراد یا ۱۶۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۳ فرهای گازی به مدت ۴۰ دقیقه بپزید تا پف کرده، طلایی رنگ و سفت شود. قالب را روی سینی مشبک فلزی فر قرار دهید تا خنک شود.
7.کیک را از قالب بیرون آورده، روی آن پودر قند بپاشید و به بشقاب مخصوص پذیرایی انتقال دهید. پنیر ماسکارپون را با کمی آب و خامه بزنید و کنار کیک سرونمایید.

کیک ایتالیایی برنج لیمویی