مواد لازم و ترکیبات

۲۰۰ گرم نخود خشک
۲حبه سیر درشت
۷ قاشق غذاخوری روغن زیتون بکر
½ ۲ قاشق غذاخوری سس ارده
یک قاشق غذاخوری آب لیمو برای طعم بهتر
نمک و فلفل
مواد لازم برای تزیین :
روغن زیتون بکر (تصفیه نشده)
پودر فلفل پاپریکا
برگ گشنیز تازه

راهنمای دستور پخت

1.نخود ها را در کاسه بزرگی بریزید. حداقل دوبرابر حجم آنها، آب سرد رویشان بریزید و بگذارید دست کم به مدت ۱۲ ساعت بمانند تا اندازه نخودها دوبرابر شود.
2.۲نخودها را آبکش کنید. آنها را در یک قابلمه یا پیرکس نسوز قرار دهید و دو برابر حجم آنها آب اضافه کنید. بگذارید آب به جوش بیاید و در همان حال ۱۰ دقیقه بجوشد، سپس آب روی ظرف را خالی کنید.
3.حرارت را کم کنید و بگذارید یک ساعت تا زمانیکه نخودها نرم شوند، بجوشد. اگر لازم بود آب روی ظرف را دوباره خالی کنید. حبه های سیر را به دو نیم تقسیم کنید و قسمت میانی سبز یا سفید آنها را دور بریزید و بقیه سیر را درشت خرد کنید و کنار بگذارید.
4.نخودها را آبکش کنید و حدود ۴ قاشق غذاخوری از آب آن را نگه دارید. روغن زیتون، سیر، سس ارده و آب لیمو را داخل غذاساز بریزید و تا زمانیکه نرم و یکدست شوند، آنها را با هم ترکیب کنید.
5.سپس نخودها را اضافه کنید و دوباره دکمه دستگاه را فشار دهید تا نخودها هم خوب نرم و آسیاب شوند ولی بافت مواد از بین نرود. اگر مواد خیلی سفت و غلیظ بودند، کمی از آب نخودی را که کنار گذاشته اید، اضافه کنید. برای طعم بهتر کمی نمک و فلفل به آن بزنید.
6.مواد را به یک کاسه منتقل کنید و روی آن را با روکش پلاستیکی بپوشانید و بگذارید برای سرو سرد و خنک شود. هنگام سرو مقداری روغن زیتون و پودر فلفل پاپریکا روی آن بپاشید و با گشنیز تازه تزیین کنید. هوموس (حُمُص ) را با نان پیتا سرو نمایید.

هوموس (حُمُص ) یک سس خوشمزه است که بسیار سریع و آسان تهیه می شود. آن را با باریکه هایی به اندازه یک انگشت از نان پیتا یا سبزیجات سرو می کنند تا فرو برون آنها در سس آسان باشد.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه سس آلیولی