ماهی با خوراک راتاتویی

۲ عدد ماهی درشت، فیله شده | |
روغن زیتون برای چرب کردن | |
نمک و فلفل | |
مواد لازم برای تهیه راتاتویی : | |
یک پیاز متوسط | |
½ فلفل دلمه ای قرمز، دانه گرفته | |
½ فلفل دلمه ای سبز، دانه گرفته | |
یک عدد بادمجان متوسط | |
۲ عدد کدوسبز متوسط | |
یک قاشق غذاخوری نمک | |
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون | |
۲ حبه سیر، له شده | |
۲ عدد گوجه فرنگی درشت رسیده، بدون پوست و خرد شده | |
یک قاشق غذاخوری ریحان بازل تازه خرد شده | |
مواد لازم برای تهیه چاشنی روی غذا : | |
۵ قاشق غذاخوری ریحان بازل تازه و درشت خرد شده | |
۲ حبه سیر درشت، خرد شده | |
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون | |
یک قاشق غذاخوری آب لیمو | |
نمک و فلفل |
1. | برای تهیه خوراک راتاتویی، پیاز، فلفل دلمه ای ها، بادمجان و کدوسبز را به قطعات کوچک خرد کنید. کدو و بادمجان خرد شده را در یک آبکش بریزید و روی آنها نمک بپاشید و کنار بگذارید. پس از نیم ساعت آنها را خوب بشویید، با دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه خشک کنید و کنار بگذارید. |
2. | روغن را در قابلمه بزرگی گرم کنید. پیاز و سیر را به آن اضافه کنید. آنها را به مدت ۱۰دقیقه آرام تفت دهید تا نرم شوند. فلفل دلمه ای ها، بادمجان و کدو را به قابلمه افزوده، نمک و فلفل بزنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. درب ظرف را ببندید و ۳۰ دقیقه به آرامی بپزید و گاهی آنها را هم بزنید تا سبزیجات کاملاً نرم شوند. سپس گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید و یک ربع دیگر پخت را ادامه دهید. |
3. | در همین فاصله، چاشنی روی غذا را درست کنید. ریحان بازل، سیر و نیمی از روغن زیتون را در دستگاه غذاساز بریزید تا به خوبی ریز و خرد شوند. باقی روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل را هم به آنها اضافه کنید تا سس کامل شود. |
4. | با یک قلم موی مخصوص کمی روغن به فیله ماهی ها بمالید. یک ماهیتابه را گرم کنید تا خوب داغ شود. سپس ماهی ها را از سمت پوست، داخل ماهیتابه قرار دهید. به مدت۲ تا ۳ دقیقه آنها را بپزید تا پوستشان کاملاً قهوه ای و برشته شود. ماهی ها را پشت و رو کرده و سمت دیگر آنها را نیز ۲ تا ۳ دقیقه حرارت دهید تا فقط مغزپخت شوند. |
5. | هنگام سرو، ریحان خرد شده را داخل ظرف راتاتویی بریزید و مواد را بین ۴ بشقاب مخصوص پذیرایی تقسیم کنید. سپس روی هر ظرف یک ماهی سرخ شده قرار داده و با قاشق، چاشنی آماده شده را روی سطح همه مواد بریزید. |