مواد لازم و ترکیبات

۱.۸ کیلو گرم آرتیشوی ریز (کنگر فرنگی)
½۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه بعلاوه نصف یک لیمو
۱۵۰ میلی لیتر روغن زیتون
۱۰ حبه سیر، ریز خرد شده
یک قاشق غذاخوری آویشن تازه بعلاوه مقداری برای تزیین
۶ عدد فیله ماهی سی باس sea bass هر کدام به وزن ۱۱۵ گرم
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
نمک و فلفل
نان برشته برای سرو

راهنمای دستور پخت

1.برگ های بیرونی و اضافی آرتیشو را جدا کرده و دور بریزید تا قسمت سبز روشن و میانی آن (مغز آرتیشو) نمایان شود. سر برگ های باقیمانده را تقریباً از وسط حد فاصل نوک برگ ها تا محل اتصال ساقه به آتیشو ببُرید. سپس خود ساقه را قطع کنید و اگر برگ های تیره رنگ دیگری باقیمانده بود، جدا کنید.
2.آرتیشوهای پاک کرده را در کاسه ای پر از آب که آب نصف یک لیمو را در آن چکانده اید، قرار دهید تا تیره و قهوه ای نشوند. وقتی کار آماده کردن همه آرتیشوها تمام شد، قسمت بسته آنها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و آنها را ورقه کنید.
3.روغن زیتون را در قابلمه بزرگی گرم کنید و آرتیشوها را همراه سیر، آویشن، آب لیمو و نمک و فلفل به ظرف اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و روی حرارت کم ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آرام بپزید تا مواد قبل از اینکه تغییر رنگ دهند، فقط کمی نرم شوند.
4.در همین فاصله، فیله ماهی ها را با باقی روغن زیتون و نمک و فلفل مزه دار کنید و در یک ماهیتابه شیار دار مخصوص فر یا کباب پز، قرار داده و هر طرف آنها را ۳ تا ۴ دقیقه حرارت دهید تا فقط نرم شوند.
5.از داخل قابلمه، آرتیشوهای پخته شده را بین بشقاب های پذیرایی تقسیم کنید و روی هر کدام یک فیله ماهی قرار دهید. هر بشقاب را با آویشن خرد شده تزیین کرده و با مقدار فراوانی نان برشته سرو نمایید.

توصیه سرآشپز ماهی با آرتیشو

این روش پخت با ماهی های روغنی دیگر مثل سالمون، کاد cod و هالیبوت halibut نیز مناسب است.