مواد لازم و ترکیبات

۲۰۰ گرم برنج باسماتی
۱۷۵ گرم دال عدس
۲ قاشق غذاخوری روغن نباتی یا کره حیوانی
یک عدد پیاز کوچک، خلال شده
یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه، ریز خرد شده
یک قاشق چایخوری سیر تازه، له شده
½ قاشق چایخوری زردچوبه
۶۰۰ میلی لیتر/ ۱پیمانه آب
یک قاشق چایخوری نمک

راهنمای دستور پخت

1.ابتدا برنج و عدس را مخلوط کرده و دوبار بشویید. سنگ های آنها را بگیرید و تا زمان استفاده کنار بگذارید.
2.روغن نباتی یا کره حیوانی را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید. سپس پیاز را داخل آن بریزید وبه مدت ۲ دقیقه سرخ کرده و هم بزنید.
3.حرارت را کم کنید و زنجبیل، سیر و زردچوبه را بیافزایید و ۱دقیقه دیگر هم بزنید تا سرخ شوند.
4.برنج وعدس شسته را به این مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
5.آب را داخل قابلمه بریزید و بگذارید به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید وبه مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخت را ادامه دهید.
6.درست قبل از سرو غذا، نمک را بیافزایید و خوب هم بزنید.
7.عدس پلوی ادویه دار را به ظرف مخصوص پذیرایی منتقل کنید و بلافاصله سرو نمایید.

توصیه سرآشپز در پخت عدس پلوی ادویه دار

در بسیاری از دستور های غذاهای هندی از کره حیوانی به جای روغن استفاده می شود. از ویژگی های این کره مقاومت آن در برابر سوختن ناشی از حرارت زیاد است. علاوه بر این مزه و عطر ویژه ای به غذا و سس ها می دهد. ghee (کره حیوانی) را می توان به صورت کنسرو شده خریداری کرد، هر چند نوع گیاهی آن هم موجود است. آن را در دمای اتاق یا در یخچال نگه دارید.

طرز تهیه دال عدس را اینجا ببینید.