مواد لازم و ترکیبات

مقداری زعفران نساییده
۶۰ گرم کره
۲۰ عدد گوشت صدف درشت هرکدام حداقل با ضخامت ۲.۵ سانتیمتر با همه آب و عصاره
۴ قاشق غذاخوری آب انگور
۳۰۰ میلی لیتر خامه پرچرب
نصف لیمو
نمک و فلفل
برگ ریز و تازه جعفری برای تزیین

راهنمای دستور پخت

1.ماهیتابه بزرگی را روی حرارت زیاد گرم کنید، ترجیحاً از نوع نچسب استفاده کنید. زعفران نسابیده را داخل ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا زمانیکه عطر آن خارج شود. سپس بلافاصله آن را از ماهیتابه بیرون آورده، داخل یک بشقاب ریخته و کنار بگذارید.
2.در همان قابلمه کره را آب کنید. نیمی از صدف ها را داخل کره ریخته و ۲ دقیقه سرخ کنید. سپس آنها را پشت و رو کرده و طرف دیگرشان را نیز یک و نیم تا دو دقیقه حرارت دهید تا صدف ها خودشان را بگیرند و وقتی نوک چاقو را در آنها فرو می برید، گوشتشان کدر شده و مغزپخت باشند.
3.صدف ها را به دیس گرمی منتقل کنید. روی آنها را بپوشانید تا زمانیکه نیم دیگر صدف ها را به همان روش سرخ می کنید، گرم بمانند. اگر لازم بود مقداری کره بیشتر اضافه کنید.
4.به عصاره ای که از صدف ها خارج شده و درون ماهیتابه باقیمانده، زعفران اضافه کنید و خامه، آب انگور و آب صدف را که از قبل نگه داشته اید، به آنها بیافزایید و هم بزنید. وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید به مدت ۱۰دقیقه به آرامی بجوشد تا حجم سس کم شده و غلظت آن به حدی برسد که پشت قاشق باقی بماند.
5.آب لیموی تازه را به ماهیتابه اضافه کرده و نمک و فلفل بیافزایید تا طعم بهتری به غذا بدهید. صدف ها را به ماهیتابه و داخل سس آماده شده، برگردانید و به اندازه ای که دوباره گرم شوند آنها را با سس مخلوط کنید. صدف ها را بین بشقاب های پذیرایی تقسیم نموده و پس از تزیین با جعفری تازه، بلافاصله سرو نمایید.

توصیه سرآشپز صدف زعفرانی

زمان دقیق پخت صدف ها به ضخامت آنها برمی گردد. اگر از صدف های نازک استفاده می کنید، هر طرف آنها را یک دقیقه و نیم حرارت دهید و خوب حواستان را جمع کنید تا زیاده از حد نپزند.