مواد لازم و ترکیبات

۲۰۰ گرم برنج باسماتی
۲۰۰ گرم شکر
یک سرانگشت زعفران نساییده
۳۰۰ میلی لیتر/ ½ پیمانه آب
۲ قاشق غذاخوری کره حیوانی
۳ عدد میخک
۳ عدد هل
۲۵ گرم کشمش سلطانی
مواد لازم برای تزیین :
کمی پسته (دلخواه)
ورق نقره خوراکی (دلخواه)

راهنمای دستور پخت

1.برنج ها را دوبار بشویید و در یک قابلمه آب بجوشانید و هم بزنید. وقتی برنج ها نیم پز شدند، قابلمه را از روی اجاق بردارید، برنج ها را آبکش کرده و کنار بگذارید.
2.درقابلمه ای دیگر شکر و زعفران را با هم در آب بجوشانید. این محلول را مرتب هم بزنید. وقتی شربت قوام آمد، آن را از روی اجاق بردارید.
3.در یک ظرف دیگر کره حیوانی، هل و میخک را در حالیکه هم می زنید گرم کنید و سپس قابلمه را از روی اجاق بردارید.
4.برنج را دوباره روی حرارت کم بگذارید و در حالیکه هم می زنید، کشمش را به آن بیافزایید تا مخلوط شود.
5.محلول شکر و زعفران را هم روی برنج بریزید و هم بزنید.
6.کره آب شده حیوانی را روی برنج بریزید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد. اگر برنج هنوز نپخته بود به آن آب اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی بپزد.
7.پس از دم کشیدن برنج، آن را با پسته، ورق نقره و در صورت تمایل، با خامه تزیین کنید.

توصیه سرآشپز شیرین پلوی زعفرانی

برای اینکه زعفران طعم بیشتری پیدا کند، رشته های نازک آن را داخل یک فویل قرار داده و چند دقیقه به آرامی درون گریل حرارت دهید. البته مراقب باشید که نسوزد. سپس آنها را با فشار دست خرد کرده و در مرحله ۲ به شکر اضافه کنید.