مواد لازم و ترکیبات

۴ حبه درشت سیر
کمی نمک دریا
۲ عدد زرده تخم مرغ درشت
۳۰۰ میلی لیتر روغن زیتون بکر بودار
۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو (برای طعم بهتر)
یک قاشق غذاخوری وسط نان سفید تازه خردشده
فلفل سیاه تازه آسیاب شده
مواد لازم برای سرو (دلخواه) :
مجموعه ای از سبزیجات خام مانند فلفل دلمه ای قرمز و کدو سبز خلال شده، پیازچه و گوجه فرنگی برش خورده
مجموعه ای از سبزیجات نیم پز و خنک شده مثل مغز آرتیشوی کوچک، گل کلم یا کلم بروُکلی ریز و لوبیاسبز

راهنمای دستور پخت

1.سیر را روی تخته آشپزخانه، بسیار ریز خرد کنید. نمک را روی سیرها بپاشید و کارد را از پهنا روی سیرها بمالید تا سیرها له شوند و به شکل خمیر نرمی دربیایند.
2.سیر له شده و زرده های تخم مرغ داخل غذاساز بریزید، تا با هم ترکیب شوند و اگر لازم بود گاهی به کمک قاشق مواد را در کاسه زیر و رو کنید.
3.در همان حال که دستگاه کار می کند به آرامی روغن زیتون را از لوله روی درب دستگاه به مواد اضافه کنید و تا هنگامیکه شکل مایونز غلیظی به خود بگیرد، این کار را ادامه دهید.
4.یک قاشق غذاخوری آب لیمو را همراه وسط نان تازه خرد شده اضافه کنید و خیلی سریع یکبار دیگر مواد را با هم در دستگاه مخلوط کنید. سس را مزه کنید و در صورت لزوم، آب لیموی بیشتری اضافه کنید و با چاشنی نمک و فلفل آن را مزه دار کنید.
5.سس را درون کاسه ای بریزید، روی آن را بپوشانید و تا زمان سرو در جای خنک قرار دهید. این سس را تا ۷ روز می توانید در یخچال نگه دارید. اگر آلیولی را به عنوان سس سبزیجات سرو می کنید، آن را در کاسه ای بریزید و وسط یک سینی بزرگ پذیرایی قرار دهید و سبزیجات خام یا نیم پز را اطراف آن بچینید.

توصیه سرآشپز سس آلیولی

مقدار سیر در سس سنتی آلیولی پروانس، به ذائقه شخصی مردم این منطقه بستگی دارد. آشپزهای محلی برای هر نفر دو حبه سیر در نظر می گیرند اما در این دستور، مقدار سیر کمتر است، اگر چه باز هم طعم و رایحه فوق العاده سیر، به خوبی احساس می شود.