مواد لازم و ترکیبات

۲ تا ۳ عدد لیمو
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲ عدد پیاز شالوت، ریز خرد شده
۳۰۰ گرم برنج ریزوتو
۱۲۵ میلی لیتر آب انگور شیرین
یک لیتر /¾ ۱ پیمانه عصاره مرغ یا سبزیجات داغ
یک قاشق غذاخوری جعفری، بسیار ریز شده
۲ قاشق غذاخوری کره
پنیر پارمزان نواری رنده شده برای سرو
مواد لازم برای تزیین :
خلال باریک پوست لیمو
برگ های ریز و تازه جعفری

راهنمای دستور پخت

1.پوست دو عدد لیمو را ریز رنده کنید. لیموهای بدون پوست را با کف دست، محکم روی تخته آشپزخانه بغلطانید، سپس آنها را آب بگیرید تا ۱۰۰ میلی لیتر آب لیمو به دست آید. اگر کمتر از این مقدار آب لیمو به دست آمد، از آب یک لیموی دیگر هم استفاده کنید. پوست رنده شده لیموها و آب آنها را کنار بگذارید.
2.روغن را در قابلمه ای چدنی گرم کنید. پیازهای شالوت خوب خرد شده را اضافه و سرخ کنید. برای ۳ دقیقه خوب هم بزنید تا نرم شوند. برنج را هم اضافه کنید تا همه دانه های برنج به خوبی به روغن آغشته شوند.
3.آب انگور شیرین را بریزید و بگذارید تا زمانیکه تبخیر شود قل بزند. حرارت را کم کنید و آب لیمو را همراه یک ملاقه از عصاره در حال جوشیدن اضافه کنید. مواد را با یکدیگر ترکیب کنید سپس اجازه دهید بدون درپوش به جوش بیاید، فقط هر چند وقت یکبار آن را هم بزنید تا همه آب غذا جذب شود.
4.یک ملاقه دیگر از عصاره را اضافه کنید و دوباره بگذارید بجوشد تا جذب مواد شود. این کار را با همه عصاره، ملاقه به ملاقه انجام دهید و در هر مرحله اجازه دهید همه مایع به خورد مواد برود تا در نهایت دانه های برنج نرم شوند.
5.پوست لیمو و جعفری را اضافه کنید و هم بزنید. کره را بریزید، درب ظرف را ببندید و از روی اجاق بردارید و بگذارید ۵ دقیقه بماند. سپس آن را خوب هم بزنید و با خلال پوست لیمو و جعفری تزیین کنید. هنگام سرو روی آن پنیر پارمزان رنده کنید و با برش های آواکادو تزیین نمایید.

ریسوتو با طعم لیمو