مواد لازم و ترکیبات

مواد لازم برای تهیه رایتای نعناع :
۲۰۰ میلی لیتر ماست
۵۰ میلی لیتر / ۴ قاشق غذاخوری آب
یک عدد پیاز کوچک، ریز خرد شده
½ قاشق چایخوری سس نعناع (مخلوطی از نعناع تازه چرخ شده و سرکه و شکر)
½ قاشق چایخوری نمک
۳ عدد برگ نعناع تازه برای تزیین
مواد لازم برای تهیه رایتای خیار :
۲۲۵ گرم خیار
یک عدد پیاز متوسط
½ قاشق چایخوری نمک
½ قاشق چایخوری سس نعناع
۳۰۰ میلی لیتر ماست
۱۵۰ میلی لیتر/ ¼ پیمانه آب
برگ نعنای تازه برای تزیین
مواد لازم برای تهیه رایتای بادمجان :
یک عدد بادمجان متوسط
یک قاشق چایخوری نمک
یک عدد پیاز کوچک، ریز خرد شده
۲ عدد فلفل سبز، ریز خرد شده
۲۰۰ میلی لیتر ماست
۳ قاشق غذاخوری آب

راهنمای دستور پخت

1.برای تهیه رایتای نعناع، ماست را در یک کاسه بریزید و کاملاً با چنگال هم بزنید. سپس به آرامی آب را اضافه کنید و مجدد هم بزنید. پیاز، سس نعناع و نمک را بیافزایید و با هم ترکیب کنید و با برگ های تازه نعناع، تزیین کنید.
2.برای درست کردن رایتای خیار، ابتدا خیارها را پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس با استفاده از یک چاقوی تیز پیازها را خرد کنید. پیاز و خیار را در یک کاسه ی بزرگ بریزید و نمک و سس نعناع را بیافزایید. ماست و آب را هم افزوده و ترکیب را درون دستگاه مخلوط کن بریزید و کاملاً مخلوط کنید. سپس به ظرف مخصوص پذیرایی منتقل کرده و با تزیین برگ ها ی تازه نعناع، سرو نمایید.
3.جهت تهیه رایتای بادمجان، ابتدا بادمجان ها را بشویید و سر و ته آنها را ببرید و به تکه های کوچک تقسیم کنید. تکه ها را تا وقتیکه نرم شوند در یک قابلمه آب بجوشانید. سپس آنها را آبکش کرده و له کنید و به ظرف مناسبی منتقل نمایید. نمک، پیاز و فلفل سبز را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. ماست و آب را در یک کاسه ی دیگر کاملاً هم بزنید و روی ترکیب بادمجان ها بریزید و خوب مخلوط کرده و سرو نمایید.