مواد لازم و ترکیبات

۶ عدد فلفل دلمه ای زرد، قرمز و نارنجی بزرگ
۲۰۰ گرم برنج دانه بلند سفید
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون بعلاوه مقدار اضافی برای چرب کردن ظرف و پاشیدن روی غذا
یک عدد پیاز بزرگ
۲حبه سیر ریز خردشده
½ قاشق چایخوری پودر فلفل آل اسپایس یا دارچین
۷۵ گرم کشمش
۴ عدد گوجه فرنگی بیضی شکل رسیده، دانه گرفته و خرد شده
۵۰ میلی لیتر سرکه سفید یا آب انگور
۴ عدد فیله ماهی کولی خرد شده
نصف دسته جعفری تازه خرد شده
نصف دسته نعناع تازه خرد شده
۶ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
سس گوجه فرنگی تازه برای سرو (دلخواه)
نمک و فلفل

راهنمای دستور پخت

1.با یک چاقوی تیز، قسمت سر فلفل دلمه ای را ببرید، داخل آن را تمیز کرده و دانه هایش را دور بریزید. فلفل ها و سر آنها را که جدا کرده اید، به مدت ۲ تا ۳ دقیقه درون آب جوش ریخته و بلافاصله به کاسه محتوی آب سرد منتقل کنید. فلفل ها را سر و ته روی یک سینی مشبک قرار دهید تا آب اضافی داخلشان کاملاًخارج شود.
2.برنج را داخل آب جوش و کمی نمک بپزید تا نرم شود ولی زیر دندان سفت باشد. سپس آن را آبکش کنید و زیر آب سرد بشویید.
3.روغن را در ماهیتابه ای بزرگ حرارت دهید. پیاز و کرفس را اضافه کرده و به مدت ۲دقیقه بپزید. سیر، زردچوبه و کشمش را بریزید و یک دقیقه دیگر حرارت دهید. با چنگال برنج را داخل ماهیتابه ریخته و پس از اضافه کردن دانه های کاج، گوجه فرنگی، سرکه، ماهی، نعناع و جعفری، ۴ دقیقه دیگر هم به پخت ادامه دهید. ماهیتابه را از روی حرارت بردارید، نمک و فلفل بزنید و نصف پنیر پارمزان را روی آن رنده کنید.
4.ته سینی نیمه گودی را با کمی روغن چرب کنید. فلفل دلمه ای ها را در ظرف بچینید و داخل آنها را به نسبت مساوی از مخلوط برنج پر کنید. سپس باقی پنیر پارمزان رنده شده را روی مواد بریزید و چند قطره روغن رویشان بپاشید. مقدار کافی آب تا حدی که یک سانتیمتر از کف ظرف بالا بیاید داخل سینی بریزید و روی سینی را با آلومینیوم بپوشانید.
5.سینی دلمه ها را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت یا عدد ۴ فرهای گازی قرار دهید و حدود ۴۰ دقیقه آنها را بپزید. آلومینیوم را از روی سینی بردارید و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر آنها را حرارت دهید. دلمه ها را داغ و همراه سس گوجه تازه سرو نمایید.