مواد لازم و ترکیبات

۸۵۰ میلی لیتر/ ½ ۱ پیمانه آب
۲۵۰ گرم مغز پسته
۲۵۰ گرم شیر خشک پر خامه
۴۵۰ گرم شکر
۲ عدد هل، با دانه های کوبیده شده
۲ قاشق غذاخوری گلاب
چند رشته زعفران نساییده
برای تزیین
۲۵ گرم خلال بادام
برگ ها ی تازه نعناع

راهنمای دستور پخت

1.حدود ۶۰۰ میلی لیتر از آب را درون یک قابلمه بجوشانید. قابلمه را از روی اجاق بردارید. پسته ها را به مدت ۵ دقیقه در این آب خیس کرده و سپس آبکش کنید و پوست مغز پسته ها را بگیرید.
2.در یک هاون یا غذاساز مغز پسته ها را آسیاب کنید.
3.شیر خشک را به پودر پسته اضافه کرده و مخلوط کنید.
4.برای تهیه شربت، ۳۰۰ میلی لیتر آب باقیمانده را با شکر در یک قابلمه بریزید و به آرامی گرم کنید. وقتی شربت شروع به قوام آمدن کرد؛ هل، گلاب و زعفران را به آن بیافزایید.
5.شربت را به مخلوط پسته ها افزوده و حدود ۵ دقیقه حرارت دهید و هم بزنید تا غلیظ شود. سپس آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
6.وقتی به اندازه کافی خنک شد، این خمیر را با دست به صورت گلوله های کوچک در آورده و باخلال بادام و برگ نعناع تزیین کنید. پیش از سرو، دسر را مدتی کنار بگذارید تا سرد شده، خودش را بگیرد و سفت گردد.

توصیه سرآشپز دسر پسته

بهتر است به جای پودر پسته، پسته کامل بخرید و خودتان آن را آسیاب کنید. مغزهای تازه مزه ی بهتری دارند، چون آسیاب کردن، روغن آنها را آزاد می کند و طعم آنها را می گیرد.