مواد لازم و ترکیبات

مقداری زعفران
۶۰۰ میلی لیتر/ ۱ پیمانه عصاره ماهی داغ
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲ قاشق غذاخوری کره
یک عدد پیاز، خلال شده
۲ حبه سیر، خرد شده
یک عدد تره فرنگی، حلقه شده
یک پیاز کوچک رازیانه، باریک خلال شده
۴۵۰ گرم سیب زمینی، درشت خرد شده
۱۵۰ میلی لیتر آب یا آب انگور
یک قاشق غذاخوری برگ آویشن تازه
۲ عدد برگ بو
۴ عدد گوجه فرنگی رسیده، بدون پوست و خرد شده
۹۰۰ گرم مخلوطی از ماهی های روغنی
۲ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
نمک و فلفل
نان برشته برای سرو

راهنمای دستور پخت

1.با یک هاون، زعفران را بسایید و به عصاره ماهی اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید و حداقل ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. ماهی ها را به تکه های درشت خرد کنید و کنار بگذارید.
2.در قابلمه ای بزرگ، روغن و کره را گرم کنید. پیاز را داخل ظرف بریزید و به مدت ۴ تا ۵ دقیقه به آرامی تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر، تره فرنگی، رازیانه و سیب زمینی را اضافه کرده، درب ظرف را ببندید و برای ۱۰ تا ۱۵دقیقه دیگر حرارت دهید تا سبزیجات به خوبی نرم شوند.
3.در این مرحله، آب انگور را افزوده و بگذارید به مدت ۳ تا ۴ دقیقه خیلی سریع بجوشد تا حجم آن نصف شود. سپس آویشن، برگ بو و گوجه فرنگی ها را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. آب ماهی زعفران زده را هم اضافه کرده و دوباره غذا را به جوش بیاورید. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید ۱۵دقیقه به آرامی قل بزند تا سبزیجات کاملاً نرم شوند.
4.ماهی ها را اضافه کنید و صبر کنید تا غذا به جوش بیاید. مواد را ۳ تا ۴ دقیقه دیگر بجوشانید تا ماهی ها نرم شده و بپزند. جعفری را همراه کمی نمک و فلفل برای طعم بهتر، بیافزایید و با استفاده از یک کفگیر سوراخ دار، ماهی و سبزیجات را از آب خورش جدا کنید. آنها را در بشقاب مخصوص پذیرایی که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید و آب خورش را جداگانه همراه مقدار فراوانی نان، سرو نمایید.

توصیه سرآشپز خورش ماهی

به محض اینکه ماهی و سبزیجات پختند، آب خورش را در غذاساز ریخته و از صافی عبور دهید تا بتوانید یک سوپ ماهی نرم و یکدست در کنار بشقاب غذا سرو نمایید.