مواد لازم و ترکیبات

یک کیلوگرم انبه خام
۴ قاشق غذاخوری نمک
۶۰۰ میلی لیتر/ ۱ پیمانه آب
۴۵۰ گرم شکر
۴۵۰ میلی لیتر / ¾ پیمانه سرکه
۲ قاشق چایخوری زنجبیل تازه، ریز خرد شده
۲ قاشق چایخوری سیر تازه، له شده
۲ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
۲ تکه دارچین
۷۵ گرم کشمش
۱۰۰ گرم خرما، بدون هسته

راهنمای دستور پخت

1.انبه ها را با یک چاقوی تیز پوست کنده، نصف کنید و هسته آنها را درآورید. سپس آنها را به صورت تکه های مکعبی خرد کنید. انبه ها را در یک کاسه بزرگ بریزید و نمک و آب به آن افزوده، یک شب آنها را به همان شکل نگه دارید. سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
2.شکر و سرکه را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت ملایم به جوش آورید و هم بزنید.
3.انبه ها را کم کم به قابلمه افزوده و هم بزنید تا خوب با مخلوط سرکه و شکر ترکیب شوند.
4.زنجبیل، سیر، پودر فلفل قرمز، دارچین، کشمش و خرما را نیز اضافه کنید و مرتب هم بزنید و بگذارید تا بجوشند. سپس حرارت را کم کرده و به مدت ۱ ساعت تا وقتی مواد غلیظ شود آنها را بپزید. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.
5.تکه های دارچین را از ترشی بیرون آورید و دور بریزید.
6.ترشی را در ظرف ها ی تمیز و خشک بریزید و درب آنها را محکم ببندید و در مکانی خنک نگهداری کنید تا ترشی کاملاً جا بیفتد و طعم مناسبی بگیرد.

توصیه سرآشپز ترشی انبه

در انتخاب انبه دقت کنید تا میوه های براق و بدون لکه را خریداری کنید. برای اطمینان از رسیده بودن، آن ها را در دست بگیرد و کمی فشار دهید. اگر کمی فرو برود، رسیده و مناسب خوردن است.