مواد لازم و ترکیبات

۳۰۰ گرم بلغورگندم
۲۰۰ گرم خیار
۶ عدد پیازچه
۱۵ گرم برگ های ریز و تازه جعفری
یک عدد لیمو ترش
حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون با طعم سیر
نمک و فلفل

طرز تهیه

1.آب را در کتری به جوش آورید. بلغورگندم را در کاسه ای بریزید و ۶۰۰ میلی لیتر یا یک پیمانه آب جوش روی آنها بریزید و با یک بشقاب روی کاسه را بپوشانید. کاسه را حداقل به مدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا بلغورها آب را جذب کنند و خوب نرم شوند.
2.در طول زمانیکه گندم ها خیس می خورند، خیار را از طول به دو نیم کرده، با قاشق دانه های آن را خارج کرده و دور بریزید. سپس خلال های خیار را به تکه های کوچک خرد کنید و داخل یک کاسه بریزید.
3.قسمت سبز رنگ پیازچه ها را از طول دو نیم کنید، سپس ریز خرد کرده و به خیارها بیافزایید.
4.جعفری را روی تخته آشپزخانه قرار دهید وکمی نمک روی آن بپاشید. سپس با یک چاقوی تیز، برگ و ساقه ها را با هم ریز خرد کنید. آنها را نیز به کاسه محتوی خیار و پیازچه ها اضافه کنید و پوست لیمو را روی مواد داخل کاسه ریز رنده کنید.
5.وقتی بلغور خنک شد، آن را با دست فشار داده و تمامی آب اضافی آن را بچلانید و خارج کنید یا می توانید از یک صافی استفاده کرده و با پشت قاشق بلغورها را روی صافی فشار دهید. سپس به باقی مواد داخل کاسه اضافه کنید.
6.لیمو را نصف کرده و آب آن را روی سالاد بریزید.۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون با طعم سیر را به مواد افزوده و پس از اضافه کردن نمک و فلفل، آنها را خوب هم بزنید و با هم مخلوط کنید. کمی از سالاد بچشید و در صورت لزوم، آب لیمو و روغن زیتون بیشتری اضافه کنید. روی کاسه را بپوشانید و تا زمان سرو داخل یخچال، خنک نگه دارید.

توصیه سرآشپز تبوله سبز

این غذا را به عنوان مزه و چاشنی یا در کنار سس مثل هوموس سرو نمایید.