مواد لازم و ترکیبات

برش های باریک نان باگت بیات (دلخواه )
روغن زیتون (دلخواه )
برگ جعفری ریزشده برای تزیین
مواد لازم برای تهیه تاپی نِید با زیتون سیاه :
۲۵۰گرم زیتون سیاه شور بدون هسته و آبکش شده
یک حبه درشت سیر
۲ قاشق غذاخوری مغز گردو
۴ عدد کنسرو ماهی کولی آبکش شده
حدود ۱۲۵ میلی لیتر روغن زیتون بکر
آب لیمو برای طعم بهتر
فلفل
مواد لازم برای تهیه تاپی نِید با زیتون سبز :
۲۵۰ گرم زیتون سبز شور بدون هسته و آبکش شده
۴ عدد کنسرو ماهی کولی آبکش شده
۴ قاشق غذاخوری مغز بادام پوست کنده
یک قاشق غذاخوری دانه کیپر
حدود ۱۲۵ میلی لیتر روغن زیتون بکر
نصف یا یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال رنده شده
فلفل

طرز تهیه

1.برای تهیه سس مالیدنی تاپی نِید با زیتون سیاه، زیتون ها، سیر، مغزگردو و ماهی ها را داخل غذاساز بریزید تا خوب مخلوط شوند.
2.در حالیکه دستگاه کار می کند، به آرامی روغن زیتون را از لوله روی درب اضافه کنید مانند درست کردن سس مایونز. آب لیمو و فلفل را هم برای بهترشدن طعم، اضافه کنید. آن را به کاسه ای منتقل کنید و روی آن را با روکش پلاستیکی بپوشانید و بگذارید تا وقت مصرف سرد و خنک شود.
3.برای تهیه سس مالیدنی تاپی نِید با زیتون سبز، زیتون ها، ماهی، بادام و دانه های کیپر را داخل غذاساز بریزید تا خوب مخلوط شوند. همین طور که دستگاه در حال مخلوط کردن مواد است به آرامی روغن زیتون را از لوله روی درب دستگاه اضافه کنید مانند درست کردن سس مایونز. سپس پوست پرتقال و فلفل را هم برای بهتر شدن طعم اضافه کنید. آن را به کاسه ای منتقل کنید و روی آن را با روکش پلاستیکی بپوشانید و بگذارید تا وقت مصرف سرد و خنک شود.
4.برای سرو سس روی نان های برشته شده، هر دو طرف برش های نان را برشته کنید تا ترد و شکننده شوند. با قلم موی مخصوص آشپزخانه سمت داخلی هر کدام از نان ها را زمانیکه هنوز داغ هستند، کمی روغن زیتون بمالید تا سریعاً جذب نان شود.
5.از مخلوط های آماده شده به انتخاب خودتان روی نان هابمالید و با برگ جعفری تازه تزیین کنید.

تاپی نِید Tapenade