مواد لازم و ترکیبات

۴ عدد لیموی درشت
۱۰۰ گرم شکر دانه ریز
۷۰۰ میلی لیتر/ ¼۱پیمانه آب
شاخه ریز و تازه نعناع برای تزیین

راهنمای دستور پخت

1.۶ خلال باریک از پوست یکی از لیموها را با پوست کن جدا کنید و بقیه پوست لیمو را با رنده ریز خوب رنده کرده و دقت کنید که گوشت سفید و تلخ زیر پوست لیمو، همراه آن رنده نشود.
2.پس از رنده کردن پوست لیمو، لیموی بدون پوست را روی تخته آشپزخانه با کف دستتان محکم بغلطانید. سپس آن را نصف کرده و ۱۲۵ میلی لیتر آب لیمو از آن بگیرید. پوست رنده شده را به آب لیمو اضافه کنید و کنار بگذارید.
3.خلال پوست لیمو را همراه آب و شکر داخل ظرفی بریزید و روی شعله ملایم حرارت دهید تا شکر حل شود. سپس حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند و بگذارید ۴ دقیقه بدون آنکه هم بزنید، قل بزند و در همین فاصله قلم موی آشپزخانه را خیس کرده و هر قطره شربتی را که به لبه های ظرف می پاشد، تمیز کنید تا نسوزند. پس از ۴ دقیقه، ظرف را از روی شعله بردارید و شربت را در کاسه ای غیرفلزی ریخته و بگذارید تا خنک شود.
4.خلال های پوست لیمو را از ظرف بیرون بیاورید و پوست رنده شده و آب لیمو را داخل شربت بریزید. مواد را به سینی فلزی نیمه گودی منتقل کنید، روی سینی را بپوشانید و حداقل به مدت ۵ ساعت در فریزر قرار دهید تا یخ بزند.
5.کاسه های مخصوص پذیرایی را ۳۰ دقیقه قبل از سرو، داخل یخچال خنک کنید. هنگام سرو دسر، ظرفی که شربت در آن یخ زده است را روی تخته آشپزخانه وارونه کنید. یک دستمال را زیر شیر آب داغ خیس کنید و خوب بچلانید. سپس آن را روی کف ظرف که وارونه کرده اید، ۱۵ ثانیه بمالید. ظرف را تکان دهید تا شربت یخ زده از ظرف جدا شود. اگر جدا نشد، این کار را دوباره تکرار کنید.
6.به کمک یک چاقو، قسمتی از بستنی یخی را ببرید و در مخلوط کن بریزید. دکمه دستگاه را بزنید تا خیلی سریع مخلوط یخ زده به دانه های بلوری تبدیل شود. آنها را به کاسه های مخصوص که خنک کرده اید، منتقل کنید (می توانید از پوست لیمویی که داخلش را خالی کرده و به شکل کاسه در آورده اید به جای کاسه دسر استفاده کنید). دسر را با برگ نعناع تزیین نمایید.

توصیه سرآشپز در بستنی یخی لیمویی

می توان از گیاهان سبزی که عطر و بوی منحصر به فرد لیمو را دارند نیز در این دسر استفاده کرد. در مرحله سه، ۴ شاخه کوچک بادرنجبویه لیمویی یا ۲ شاخه آویشن لیمویی را در تهیه شربت این دسر اضافه کنید. در مرحله ۴ با بیرون آوردن پوست لیمو، آنها را نیز خارج کنید. به مدت زمان آماده سازی دسر، ۵ ساعت زمان یخ زدن را اضافه نمایید.