مواد لازم و ترکیبات

۲۰۰ گرم برنج باسماتی
۲ قاشق غذاخوری ghee (روغن يا كره حیوانی آب شده )
۳ عدد هل سبز
۲ عدد میخک
۳ عدد دانه فلفل سیاه
½ قاشق چایخوری نمک
½ قاشق چایخوری زعفران
۴۰۰ میلی لیتر / ¾ پیمانه آب

راهنمای دستور پخت

1.برنج را داخل یک کاسه دوبار بشویید و تا زمان استفاده کنار بگذارید.
2.کره حیوانی را درون قابلمه ای گرم کرده، هل، میخک و دانه فلفل را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه هم بزنید تا سرخ شوند.
3.برنج را اضافه کرده و ۲ دقیقه دیگر مخلوط را هم بزنید و سرخ کنید.
4.نمک، زعفران و آب را بیافزایید و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و تا وقتیکه آب آن کاملاً تبخیر شود، اجازه دهید به آرامی بجوشد و بپزد.
5.پلوی آماده را به ظرف مخصوص پذیرایی منتقل کرده و گرم سرو نمایید.

توصیه سرآشپز برنج پولائو (پلو)

زعفران را باید گرانترین ادویه ها به شمار آورد. رشته ی زعفران، پرچم گل زعفران است. نوع مرغوب آن رنگی طلایی و زیبا به غذا می دهد و طعمی کمی تلخ ولی متفاوت به غذا می بخشد. در برخی از کتاب های آشپزی پیشنهاد شده است که از زردچوبه به عنوان جایگزین زعفران استفاده شود که با وجود تشابه نسبی رنگ، طعم آنها کاملاً متفاوت است.