مواد لازم و ترکیبات

۴ قاشق غذاخوری کره حیوانی یا روغن
یک عدد پیاز بزرگ، خرد شده
۲ حبه سیر، له شده
۵/۲ سانتیمتر زنجبیل تازه، ریز خرد شده
یک قاشق چایخور ی پودر فلفل قرمز
یک قاشق چایخور ی زیره
یک قاشق غذاخوری پودر یا خمیر کاری با تندی متوسط
۳۰۰ گرم برنج قهوه ای
۸۵۰ میلی لیتر/ ½ ۱ پیمانه عصاره سبزیجات جوشیده
۴۰۰ گرم گوجه فرنگی کنسروی خرد شده
۱۷۵ گرم برگه زردآلو یا هلو، خیس خورده
یک عدد فلفل دلمه ای قرمز، دانه گرفته و نگینی خرد شده
۹۰ گرم نخودفرنگی منجمد
۱ تا ۲ عدد موز کوچک و کمی سبز
۶۰ تا ۹۰ گرم مخلوط مغز آجیل تفت داده شده
نمک و فلفل

راهنمای دستور پخت

1.کره حیوانی را در یک ماهیتابه بزرگ گرم کنید و پیاز را به آن افزوده و به مدت ۳ دقیقه به آرامی سرخ کنید.
2.۲سیر، زنجبیل، پودر فلفل قرمز، زیره، پودر یا خمیر کاری و برنج را به ماهیتابه بیافزایید و به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا برنج کاملاً به ادویه آغشته شده و سرخ شود.
3.آب را اضافه کنید و هم بزنید. سپس گوجه فرنگی، فلفل و نمک را افزوده و به مرحله جوش برسانید. حرارت را کم کنید و درب ظرف را ببندید تا برنج به مدت ۴۰ دقیقه به آرامی بپزد و آب آن تبخیر شود.
4.برگه زردآلو یا هلو، فلفل دلمه قرمز و نخودفرنگی را به ترکیب بیافزایید و بگذارید با درب بسته ماهیتابه، به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بپزند.
5.ماهیتابه را از روی اجاق بردارید و اجازه دهید ۵ دقیقه کنار بماند، بدون آنکه درب آن را باز کنید.
6.موزها را پوست کنده و حلقه کنید. درب ماهیتابه را بردارید و با چنگال برنج را زیر و رو نموده تا خوب مخلوط شود. سپس آجیل های تفت خورده و موزها را به برنج اضافه کنید و با تکان دادن ماهیتابه آنها را کمی به هم بزنید.
7.برنج را به ظرف مخصوص پذیرایی منتقل کرده و گرم سرو نمایید.