مواد لازم و ترکیبات

یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی
۶۰ گرم کره
۲ عدد پیاز شالوت، ریز شده
۳۰۰ گرم برنج آربوریو یا کارنارولی
نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
۸۰ میلی لیتر آب انگور
۱.۵ لیتر / ¾۲ پیمانه عصاره ماهی یا عصاره رقیق مرغ جوش
۲۲۵ گرم گوجه فرنگی ریز(گیلاسی) نصف شده، دانه گرفته
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری خامه پرچرب یا فرم گرفته
۴۵۰ گرم گوشت خرچنگ درشت، خرد شده
۲ قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده
نمک و فلفل سفید

راهنمای دستور پخت

1.نیمی از کره را همراه روغن نباتی در قابلمه چدنی بزرگی روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز شالوت را افزوده و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید و هم بزنید تا فقط کمی نرم شود. برنج و پودر فلفل را اضافه کنید، ۲ دقیقه مدام هم بزنید تا برنج مات شود و خوب با کره و روغن آغشته گردد.
2.آب انگور را داخل قابلمه بریزید، شعله را زیاد کنید تاسریعاً بخار شود. سپس با ملاقه (حدود ۲۲۵ میلی لیتر) از عصاره در حال جوش را به برنج اضافه کنید. هم بزنید تا خوب جذب برنج شود.
3.این کار را با مابقی عصاره، هر بار با نصف ملاقه انجام دهید و اجازه دهید عصاره ای را که در هر مرحله اضافه می کنید، کاملاً جذب برنج شود. سپس ملاقه بعدی را اضافه کنید. مراقب باشید که در حین کار، برنج خشک و بی آب نماند. تمامی این مراحل باید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول بکشد. برنج ریزوتوی آماده شده باید حالتی لعاب دار و نرم داشته باشد ولی سفتی آن زیر دندان احساس شود.
4.گوجه فرنگی ها و خامه را به برنج اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه بپزید.
5.گوشت خرچنگ پخته شده را همراه باقی کره و شوید به برنج بیافزایید و فقط تا زمانی حرارت دهید که گوشت خرچنگ به آرامی گرم شود و بلافاصله آن را سرو نمایید.