مواد لازم و ترکیبات

۱۵۰گرم مغز نان سیاه (سبوس دار)
۱۵۰میلی لیتر شیر
۲۵ گرم کره
۲۵ گرم آرد گندم کامل
۲۰۰ میلی لیتر عصاره گوشت
۴۰۰ گرم گوجه فرنگی کنسروی خرد شده
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
یک قاشق چایخوری شکر
یک قاشق چایخوری ترخون تازه خرد شده
یک عدد پیاز درشت، خرد شده
۴۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
یک قاشق چایخوری پودر پاپریکا
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۴۵۰ گرم اسپاگتی تازه درست شده
نمک و فلفل
ساقه ریز و تازه ترخون برای تزیین

راهنمای دستور پخت

1.در یک کاسه، مغز نان را با شیر خیس کنید و بگذارید نیم ساعت کنار بماند.
2.دریک ماهیتابه نیمی از کره را آب کنید. سپس آرد را افزوده و مدام هم بزنید. پس از ۲ دقیقه به تدریج عصاره گوشت را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید و مدام هم بزنید. گوجه فرنگی ها، رب، شکر و ترخون را به ظرف افزوده، نمک و فلفل بزنید و بگذارید به مدت ۲۵ دقیقه به آرامی بجوشد.
3.پیاز، گوشت چرخ کرده و پودر پاپریکا را با هم به کاسه محتوی نان و شیر اضافه کنید و در صورت لزوم نمک و فلفل بیافزایید. تمامی مواد را با دست مخلوط کرده و به ۱۴ گلوله کوچک، شکل دهید تا کوفته قلقلی ها آماده شوند.
4.روغن را همراه باقیمانده کره در ماهیتابه ای حرارت دهید و کوفته قلقلی ها را در آن سرخ کنید و آنها را بچرخانید تا دور تا دورشان برشته شود. آنها را در قابلمه گودی قرار دهید. سس گوجه فرنگی پخته شده را روی کوفته ها بریزید. درب ظرف را ببندید و در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت و یا عدد ۴ فرهای گازی به مدت ۲۵ دقیقه قرار دهید تا گوشت ها خوب بپزند.
5.در ظرف بزرگی آب را همراه کمی نمک به جوش بیاورید. سپس اسپاگتی های تازه درست شده را اضافه کرده و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بپزید تا نرم شده ولی له نشوند.
6.در همین فاصله، ظرف کوفته ها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید ۳ دقیقه بماند تا خنک شود. اسپاگتی رابا کوفته های قلقلی و سس گوجه فرنگی سرو نمایید و برگ های ترخون را برای تزیین روی آنها قرار دهید.