مواد لازم و ترکیبات

۸۰۰ گرم گوجه فرنگی پوست گرفته کنسروی یا ۷۵۰ گرم گوجه فرنگی تازه
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲ تا ۳ حبه سیر، له شده
یک عدد پیاز، ریز خرد شده
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
½۱ قاشق غذا خوری مرزنجوش یا اورگانو تازه یا ¾ قاشق چایخوری مرزنجوش یا اورگانو خشک
۴ تکه گوشت نازک ورقه شده راسته یا بالای ران
۲ قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده
یک قاشق چایخوری شکر
نمک و فلفل
سبزیجات تازه برای تزیین(دلخواه)
سیب زمینی سرخ شده برای سرو

راهنمای دستور پخت

1.اگر از گوجه فرنگی کنسروی استفاده می کنید، آنها را داخل یک غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس از یک صافی رد کنید ولی اگر از گوجه فرنگی تازه استفاده می کنید آنها را ۲۰ ثانیه در آب جوش انداخته تا بتوانید به راحتی پوستشان را از گوجه ها جدا کنید. دانه های آنها را بیرون آورده و ریز خرد کنید.
2.نیمی از روغن را در قابلمه ای گرم کنید و سیر و پیاز را ۵ دقیقه به آرامی در آن تفت دهید تا نرم شوند.
3.گوجه فرنگی ها، نمک و فلفل، رب گوجه و سبزی های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. اگر از گوجه های تازه استفاده می کنید، ۴ قاشق غذاخوری آب هم بریزید. سپس همه مواد را با حرارت ملایم به مدت ۸ تا ۱۰دقیقه بپزید و هر چند وقت یکبار آنها را هم بزنید.
4.در همین فاصله، گوشت ها را تمیز کنید و چربی های اضافی آنها را بگیرید و نمک و فلفل بزنید. بقیه روغن را در ماهیتابه ای گرم کنید و هر دو طرف گوشت ها را خیلی سریع در آن سرخ کنید تا تکه های استیک، خودشان را بگیرند و تغییر رنگ دهند. این کار را بسته به سلیقه تان ادامه دهید، برای گوشت تقریباً نپخته ۲ دقیقه؛ گوشت تقریباً پخته ۳ تا ۴ دقیقه و اگر گوشت کاملاً پخته را می پسندید به مدت ۵ دقیقه استیک ها را حرارت دهید. این مراحل را داخل فر با حرارت زیاد گریل بعد از اینکه به گوشت ها روغن مالیدید، انجام دهید.
5.با افزودن کمی نمک و فلفل، طعم بهتری به سس پخته شده بدهید و جعفری و شکر را در این مرحله به آن اضافه کنید
6.روغن اضافی داخل ماهیتابه که گوشت ها در آن سرخ شده اند را دور ریخته و سس گوجه آماده شده را روی استیک های درون ماهیتابه بریزید. دوباره کمی آنها را حرارت بدهید و بلافاصله سرو نمایید. در بشقاب پذیرایی کمی از سس، اطراف و روی استیک ریخته و در صورت تمایل، با چند شاخه سبزی تازه تزیین کنید. سیب زمینی سرخ شده و سبزی ها در کنار استیک، در این غذا ترکیب خوش آب و رنگی به وجود می آورند و مکمل های مفیدی هستند.

استیک مخصوص سرآشپز ایتالیایی